Живахна старица у 110-ој години пркоси коронавирусу! (ВИДЕО)

Луиса Васкез де Силва, рођена пре 110 година у градићу Понтеведра на северу Шпаније, преживела је шпански грип и грађански рат, а сада је уверена како ће наџивети и вирус корона.

Занимљивости 01.04.2020 | 22:22
Живахна старица у 110-ој години пркоси коронавирусу! (ВИДЕО)

Позната под надимком Лулу, живахна старица сања о укидању рестрикција под којим се већ три недеље налази 47 милиона становника Шпаније који су затворени у својим домовима.

Једва чека тренутак да протегне ноге на сунчаним улицама јер, каже, стиже пролеће.

Ако неко зна како да се носи са пандемијом, онда је то управо она, преноси Хина.

Преживела је смртоносни грип из 1918. године, иако признаје да га се не сећа добро.

- Била сам јако мала, имала сам седам или осам година - рекла је за шпанску телевизију ТВЕ преко Скајпа.

Након тога је прошла и кроз другу велику трагедију у историји земље, грађански рат од 1936. до 1939. Сведочила је о диктатури и увођењу демократије.

Премда нема деце, има 87 чланова родбине. Неки од њих, иако не живе у Понтеведри, стигли су у тај градић у покрајини Галицији како би је изненадили на њен 110. рођендан.

У договору с локалном управом четворо их је са заштитним маскама и рукавицама дошло испред улаза њене зграде и развило транспарент "Срећан ти 110. рођендан". И то није било све. Четири полицијска аутомобила с упаљеним ротационим светлима и сиренама, њој у част, паркирала су се у колони испред улаза. Када је Лулу изашла на прозор да види шта се догађа, полицајци су стајали на улици и аплаудирали јој. Сви заједно су јој тада запевали познату "Срећан ти рођендан".

Лулу пуна емоција махала је са прозора трећег спрата.

- Нисам ово очекивала, ово је изненађење - истакла је она.

Понтеведра је овим гестом додатно охрабрила своју најстарију становницу међу 83.000 житеља у тренутку када вирус корона галопира Шпанијом. До сада је преминуло скоро 8.500 особа, а више жртава има само Италија.

Око 70 одсто умрлих имало је више од 80 година.

- Морамо се пазити болести. А када она прође двоструко ћу прославити рођендан, са свима с којима сада не могу да будем - рекла је Лулу.

Извор: Телеграф.рс Фото:принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар