На данашњи дан рођен је Чкаља, омиљени комичар који је имао тежак живот!

Највољенији глумац старе Југославије, Миодраг Петровић Чкаља, који је рођен баш на данашњи дан, умро је скоро заборављен. Отишао је скромно - баш како је и живео, а нама у аманет оставио тешко бреме, тешке речи и веома тужне успомене на један обичан, тежак живот, великана.

Забава 01.04.2020 | 18:44
На данашњи дан рођен је Чкаља, омиљени  комичар који је имао тежак живот!

Последње године живота провео је тихо, повукавши се из јавног живота. Речи које је изговорио пред смрт и данас се памте и одзвањају у главама многих.

Истакнути комичар обратио се публици и свима онима који су га заборавили када је добио награду за животно дело "Цар Константин".

- Имам 76 година и ништа ми не треба. Живео сам и живим скромно. Али, значи ми да наша деца живе нормално. Да сам у Америци, и да сам примио овако велику награду захвалио бих се, прво, својој жени, па деци, па ташти, затим продуценту и редитељу. Али, пошто сам, срећом, у својој драгој земљи Србији, захваљујем се, прво, свом шефу самопослуге што ми, понекад, одвоји пензионерску коску, па комшиници у бараци која ми остави млеко испод тезге, па мом поштару који ми увек, на време са закашњењем, донесе пензију. Да није било њих, не бих био овде. Хвала, пустили сте ме да глођем до коске - рекао је неутешни глумац 2002. године на додели, само годину дана пред смрт.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-04-01/04012020064300.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="624" />

<а цласс="линкИнАртицле" хреф="хттпс://www.ало.рс/вип/попкултура/ово-су-највеце-сваде-на-српској-глумацкој-сцени-неки-од-њих-су-били-кумови-док-други-нису-прицали-висе-од-3-деценије/253595/вест" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Миодраг Петровић Чкаља волео је своју Драгицу, а немаштина и тешки тренуци нису утицали на њихову љубав.

Љубавна прича Петровића почиње 1948. године на пролеће када су се венчали у тадашњој згради Дома културе "Божидар Аџија".

- Друштво је било расположено. Досетке и шале пљуштале су сваког тренутка. Они коју су послом долазили застајкивали су мислећи да се снима неки филм. Задиркивања на рачун једног смешног, мршавог, вижљастог човек постајала је све жешћа. "Ма нема говора, она сигурно неће доћи! У последњем тренутку се предомислила - рекао је Љубиша Бачић, док се на то надовезао Драгутин Добрачин, <а цласс="линкИнАртицле" хреф="хттпс://www.блиц.рс/забава/миодраг-петровиц-цкаља/в16гп83" таргет="_бланк" рел="ноопенер">близак пријатељ Чкаље.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-04-01/04012020064325.пнг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="658" />

- А што и да дође, када има плату четири и по хиљадарке! А наш младожења свега три - узвикнуо је кум глумца.

Извор: Блиц/Ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар
Logo

Entwicklung itsystem. Гесетзлицхер Вертретер Гајић Маркетинг Сцхwеиз.