Држављани Србије отпутовали из Подгорице у Београд

Амбасада Србије у Црној Гори организовала је хуманитарни авионски превоз за 81 држављанина Србије из Подгорице за Београд.

Србија 01.04.2020 | 16:27
Држављани Србије отпутовали из Подгорице у Београд

Из Амбасаде се казали да су у сарадњи са црногорским Министарством вањских послова, Управом полиције, Монтенегроаирланса и аеродрома у Подгорици, пребацила држављане који су имали приоритет повратка у Србију.

"Желимо свима да се посебно и јавно захвалимо и да истичући овакве примјере сарадње допринесемо најбољим могућим односима између Србије и Црне Горе", казали су из Амбасаде. 

Како су навели, "само заједнички, сложно, братски и пријатељски можемо се супроставити задничком непријатељу и показати људску солидарност и бригу за све грађане".

Испраћају држављана Србије присуствовао је амбасадор Владимир Божовић, конзул Жеран Зоран Дојчиновић и шеф оперативног штаба Владе Црне Горе Драган Пејановић.

Влада ЦГ:  Стигла 92 држављанина Црне Горе

Влада Црне Грое саопштила је да је бесплатним летом црногорске националне авиокомпаније Монтенегро Аирлинес данас 81 држављанин Републике Србије отпутовао са аеродрома Подгорица у Београд, а у повратку авиона из Београда у нашу земљу су стигла 92 држављана Црне Горе.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Драган Пејановић, рекао је испраћајући путнике за Београд да Оперативни штаб који је по налогу предсједника Владе формирао министар унутрашњих послова свакодневно ради на повратку наших грађана из иностранства, уз истовремену понуду страним земљама за бесплатан транспорт њихових држављана.

„Ово је још једна добра порука из Црне Горе, порука солидарности, помоћи и заједништва у борби против глобалног невидљивог непријатеља коронавруса. На овај начин афирмише се један од три најзначајнија вањскополитичка приоритета Владе и државе Црне Горе – развој и јачање добросусједских односа и регионалне сарадње“ – рекао је државни секретар Пејановић.

Амбасадор Републике Србије у Црној Гори Владимир Божовић оцијенио је да данашњи лет представља примјер солидарности.

„Као амбасадор Републике Србије у Црној Гори желим да се захвалим Оперативном штабу Владе Црне Горе, Министарству вањских послова, Управи полиције, Аеродромима Црне Горе и националном превознику Монтенегро Аирлинесу што је на наш захтев прихватио да овим хуманитарним летом евакуишемо држављане Републике Србије који су се нашли на територији Црне Горе у Србију“, рекао је Божовић.

Из Владе су казали да је сваком путнику на лету за Београд на испраћају поклоњена по једна боца црногорског вина. 

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нострадамус

01.04.2020 22:12

Надам се да це односи Србије и Црне Горе бити поново братски и да це конацно да схвате да будемо једни уз друге.

ОДГОВОРИТЕ