Скандал: Тестирају пацијенте а немају дозволу за то

Министарство здравства Кантона Сарајево запримило је акт Федералног министарства здравства у којем је наведено да ниједна здравствена установа у Федерацији БиХ нема рјешење за обављање микробиолошке дјелатности, лабораторијске изолације и идентификације узрочника заразних болести, а самим тим ни за тестирање на корона вирус.

Босна и Херцеговина 01.04.2020 | 14:30
Скандал: Тестирају пацијенте а немају дозволу за то

Таква рјешења сходно Закону о заштити становништва од заразних болести издаје министар здравства ФБиХ.

Стога су из Министарства здравства Кантона Сарајево позвали све јавне и приватне здравствене установе с подручја Кантона Сарајево, које обављају лабораторијску дијагностику, да Федералном министарству здравства доставе документацију за верификацију микробиолошке дјелатности.

 Ова информација је нарочито занимљива у контексту пандемије корона вируса и константног тестирања узорака на болест Цовид-19. Подсјетимо, у ФБиХ је до сада потврђено 200 случајева заразе коронавирусом.

Из Министарства здравства Кантона Сарајево наглашавају да је потребно извршити верификацију и издати рјешења да би се рад здравствених установа у ФБиХ увео у законске оквире.

Колико ће тај процес верификације трајати и зашто је Министарство здравства ФБиХ тек сада изашло с овом информацијом за сада није познато те потврђује апсурдност цијелог система.

(Клиx) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

01.04.2020 12:59

Паре су ту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конспирација

01.04.2020 13:50

ово се зове административна бирократија, јер неки од сероња министара није дао потпис да би несто било валидно. Бозе каква смо говна !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

01.04.2020 14:15

Ко гарантује да су добри ови или они тестови на основу цега ?

ОДГОВОРИТЕ