Вирус корона пореметио живот и рад и у САД

Вирус корона утиче на све сегменте живота, као и на рад медијских кућа. Редакција “Гласа Америке” из Вашингтона присиљена је да за неко вријеме свој програм производи изван зграде, што ствара додатне техничке проблеме.

Свијет 31.03.2020 | 20:11
Вирус корона пореметио живот и рад и у САД

Први пут након 24 године припремљена емисија због оптерећености интернета није могла да прође до сателита.

О стању у Вашингтону, говори новинар и уредник “Гласа Америке”, Инда Свонк.

“Од синоћ су на снази у савезним државама Вирџинија и Мериленд који окружују Вашингтон мјере које значе “остани ту гдје си”.

Дакле, људи треба да остану код куће, да се ради од куће.

Продавнице хране, самопослуге, неки сервиси као што су напајање струјом и водом, те фирме ће и даље да раде у случају да треба нешто да се поправи, али мимо тога све је затворено. Људима није забрањено кретање, али су позвани да остану код куће”, каже Инда Свонк.

Улице су засита пусте, људи има, лаи су прилично су дисциплиновани држе се на дистанци, каже Инда и додаје:

“Имајте на уму да се ради о земљи која није видјела никакву велику кризу од велике депресије 30-тих година прошлог виејка, тако да тај процес навикавања код људи се примјети. Али, дан за даном људи се прилагођавају боље”.

Вашингтон је у нешто бољој ситуацији, каже Инда али и истиче да ће се то тек видјети, јер су ти случајеви прво забиљежени у Вашингтону и генерално постоји мишљење да је Вашингтон девет дана иза њујоршких бројева.

“Вашингтон прије свега није тако густо насељен као Њујорк. Вашингтон има можда мало више времена да се припреми прије него што дође до врхунца заражености вирусом корона.

Оно што за разлику од Њујорка нас брине у Вашингтону је уколико ово потраје да ће можда доћи до социјалних немира. Вашингтон има приличан проценат незапослености, посебно сада када су многи остали без посла. Ја то видим као већи проблем у Вашингтону него сами вирус”, поручује Инда. 

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цwеле93

31.03.2020 18:28

меридиан даје повелике бонусе на онлине кладјење

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

31.03.2020 18:48

Само амери погођени короном...

ОДГОВОРИТЕ
Name

добар

31.03.2020 19:48

Ато не мрзи никога ни тебе бог неце Ал ако си ментално болестан узми бре стрик то тије спас

Name

Ђорђе

31.03.2020 19:32

"Патња је позитиван елемент у овом свету, заиста, то је једина веза између света и позитивности." Франц Кафка, писац. Читајте његов "Процес" и видјећете да нам треба преобразба, свима.

ОДГОВОРИТЕ