Блокада у Италији трабало би да доведе до стабилизације

Блокаде и строже мере које су у протекле две седмице уведене у Италији требале би ускоро да доведу до стабилизације пандемије вируса корона, али неопходан је опрезан надзор, рекао је вишерангирани стручњак Светске здравствене организације ,СЗО, доктор Мајк Рајан.

Свијет 30.03.2020 | 21:41
Блокада у Италији трабало би да доведе до стабилизације

У Италији је регистровано највише смртних случајева него било где у свету. Рајан је подсјетио да су у кинеском граду Вухану где се вирус први пут појавио, биле уведене строге двомесечне мере, после којих су остављене мере за физичку раздаљину људи, а стручњаци и даље трагају за евентуалним новим случајевима. 

- Оно што ће се највероватније десити јер су блокаде и рестриктивне мере у Италији на снази већ две до три седмице, јесте стабилизација с обзиром да су случајеви који се данас пријављују заражени пре две седмице - нагласио је Рајан.

Нешто раније је италијанска Агенција за цивилну заштиту саопштила да је број преминулих повећан за 812 на 11.591. али да је број нових случајева порастао за само 4.050, што је најниже од 17. марта.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гардиста

30.03.2020 20:06

Цуј,стабилизација,знаци,смањити број заразених.Ама људи,није то излаз из ове ситуације,има ли ико конкретне мере,а не само изолација и сакривање у мисије рупе.Какве су вам то будале попиле мозак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2020 22:11

Упореди ово са прехладом. Да ли постоји лијек? Вакцина? 15% прехлада узрокују корона вируси. Овај је слицан као и други вируси прехладе али има протеине који се везу скроз доле на плуца. Овај вирус се лако преноси као и вируси прехладе. Епидемиолоске мјере које су прописане су најбољи нацин борбе. Инаце, код свих инфективних болести најбољи нацин лијецења је превенција и спрецавање сирења и то епидемиолоским мјерама који су и код нас прописане.

Name

истина

31.03.2020 01:23

има изидји И умри са вирусом

Name

Робин худ

31.03.2020 06:15

Види овог тукмеза Ре па ти немас појма ни ста је вирус ни протеин,ста лупетас. Хахах има протеине сто се везу скроз доле на плуца,е благо теби када ти се мозак везе на цмар. Врати се у установу из које си побјегао,или су те греском пустили.

Name

Александар

30.03.2020 23:43

Објавите вец једном тацне податке, увијек објављуете лаз, ха зивим у Италији и сваки дан пратим ситуацију, данас Број заразених 1680, 812 умрлих и 1590 оздравило, везе нема ова цифра од 4 хиљаде, јесте ако ставис заједно оздравиле и умрле, али то су вец слуцајеви који су усли у бројку, збуњујете само људе!

ОДГОВОРИТЕ