СЗО поручује: Није вријеме за ублажавање мјера

Челник одјела за ванредне ситуације Свјетске здравствене организације (WХО) др. Мицхаел Рyан изјавио је у понедјељак да се број случајева заражених корона вирусом у најтеже погођеним земљама попут Италије и Шпаније "потенцијално стабилизира", али да још није вријеме ублажити оштре мјере на лимитирању и праћењу ширења вируса.

Свијет 30.03.2020 | 21:11
СЗО поручује: Није вријеме за ублажавање мјера

"Грозничаво се надамо да је о томе ријеч. Ми, међутим, сада морамо потиснути тај вирус, и то се неће десити само по себи", изјавио је Рyан у сједишту WХО у Женеви.

Рyан је говорећи на конференцији за новинаре изјавио да "бисмо сада требали почети да уочавамо стабилизацију" након ограничења друштвеног живота и "најоштријих мјера" у Италији, Шпанији и у другим земљама током протекле двије седмице.

Казао је да потврда случајева у епидемији одражава реалност њихове трансмисије у барем двије претходне седмице.

"Случајеви које уочавате данас скоро су историјски, то је на исти начин као када гледамо галаксије путем телескопа, ми гледамо свијетло од прије милијарду година. Посматрамо реалност која је раније постојала", изјавио је Рyан, преноси АП.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

П

31.03.2020 05:39

Ма наши "епидемиолози" боље знају од вас, пензинере на улицу не би ли се Фонд ПИО "растеретио баласта", а пијаце отварају и вјероватно ће из Кине увозити шишмише као "нови специјателитет". Шта зна струка када су ови наши из кризних штабова "већи стручњаци".

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

31.03.2020 13:16

Одкуд вама да се пензионери изводе на улице, Боже свашта.