“Одговорно према себи и према другима!” - Бањалучка пивара донира маске продавцима

Током последњих неколико недеља, сведоци смо ширења пандемије корона вируса, као и реакција држава, друштва и свих нас као појединаца, у смеру заштите и одбране од самог вируса, као и од његовог негативног утицаја на посао, економију и начин живота на који смо навикли.

Република Српска 30.03.2020 | 15:28
“Одговорно према себи и према другима!” - Бањалучка пивара донира маске продавцима

Бањалучка пивара у жељи да помогне радницима у маркетима, без којих не би било могуће снадбевање животним намирницама, донираће 20.000 маски продавцима и продавачицама као вид подршке у заштити од корона вируса, јер сматрамо да су они поред медицинског особља први на линији изложености од вируса и да без њих не бисмо могли нормално функционисати.  

„У протеклом периоду, Бањалучка пивара ради са половином својих регуларних капацитета, те многи запослени не раде, раде скраћено или од куће. Упркос паду промета и прихода, Пивара не престаје да брине о својим запосленима и с тим у вези донела је одлуку да усљед пандемије, неће бити отпуштања нити смањења плате нити једном од својих запослених радника.

Оно што је најбитније у недељама које су испред нас јесте да наставимо са мерама заштите људи и запослених, да подржимо заједницу у којој живимо и да наставимо са производњом, како би сачували две најбитније ствари које има Бањалучка пивара – а то су људи и бренд Нектар,” изјавио је Илија Шетка, генерални директор Бањалучке пиваре. 
Сви запослени у Бањалучкој пивари се од почетка ширења корона вируса, у потпуности придржавају мера заштите како интерних тако и свих које прописује Влада РС.   

“Чврсто верујем да је брзина реакције и од стране наше државе и од стране Пиваре била правовремена и да имамо шансу да кроз пандемију прођемо далеко боље него многе друге земље и фирме које нису имале ту врсту свести и одлучности.

Сигурни смо, без обзира што је испред нас једна тешка година, да ће Бањалучка пивара и Нектар изаћи из пандемије без других последица изузев великог пада пословног прихода и слабијих резултата.

 Надамо се да ћемо након, што се стање нормализује, брзо наставити са свим планираним активностима на тржишту, те релативно скоро вратити производњу на уобичајени ниво. У овом тренутку најбитније је здравље, стрпљење и победа над вирусом,” истакао је директор Бањалучке пиваре.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Перо ложач

30.03.2020 14:09

Ма само ви немојте стати са производњом а за брашно ћемо се снаћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

30.03.2020 14:15

Браво. Коначно да се неко сјетио и тих радника, већином су то жене које су поред медицинског особља тренутно најизложеније зарази. Такође, људи на бензинским станицама, раднице у банкама, на шалтерима су у истој ситуацији. Не знам када ће нашим силним кризним штабовима пасти на памет да ове раднике тестира управо из разлога које сам навео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

30.03.2020 14:23

Боље би било да шаље по гајбу пиве. Да се бар још једном провеселимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

31.03.2020 01:10

Мозе ли пива умјесто маске ?

ОДГОВОРИТЕ