Трећи случај вируса корона у дистрикту Брчко

- Жена чије је пребивалиште у Шпионици код Сребреника трећи је случај вируса корона у Брчком, изјавио је командант Кризног штаба дистрикта Синиша Милић.

Босна и Херцеговина 29.03.2020 | 17:54
Трећи случај вируса корона у дистрикту Брчко

Он је истакао да је жена смјештена у посебно Одјељење болнице.

Он је навео да је Полиција дистрикта идентификовала 27 особа која су била у контакту са том особом, те да су им издате мјере изолације и да је у току епидемиолошка обрада свих контаката.

Милић је подсјетио да је по хитном поступку покренута набавка апарата за тестирање и да би могао бити доступан за дан или два, након чега ће вршити појачано тестирање.

"Када је у питању набавка заштитне опреме из Кине, само чекамо договор о транспорту са посредницима са нивоа енитета и БиХ. Надам се да ћемо веома брзо добити ту робу", рекао је Милић на конференцији за новинаре.

Грађанима, којима истиче изолација, Милић је поручио да и даље не излазе из куће, јер постоји могућност продужетка рока са 14 на 21 или 28 дана.

Привреднике је упозорио да, уколико буду отпуштали раднике, неће моћи да рачунају на помоћ Владе дистрикта.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе дистрикта Акиф Пезеровић рекао је да се, према посљедњим информацијама, у изолацији налазе 1.042 лица, да су до сада на вирус тестирана 42 особе од којих су три налаза била позитивна, 24 негативна, а за 15 се чекају резултати.

Пезереовић је најавио да ће бити ангажовани епидемиолог и специјалиста инфектолог из Тузле који ће бити на располагању брчанском здравству у борби против вируса корона.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

w

29.03.2020 16:05

Немојте тестират неце га бити као и у бијељини, као заститни маски

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код нас цекају

30.03.2020 12:08

Да се ми побијемо сто су нас опљацкали.

ОДГОВОРИТЕ