Ко је најмлађа жртва короне у Србији: Заразио се у БиХ!

Кобни пут В. П. (48) из Београда 11. марта био на прослави 70 година фабрике наменске индустрије „Игман“ у Коњицу, где је дошао и један Србин који је био заражен вирусом а да то није знао.

Србија 29.03.2020 | 14:55
Ко је најмлађа жртва короне у Србији: Заразио се у БиХ!

В. П. (48) из Београда, власник компаније која се бави производњом инструмената и ауто-пилота за авионе, најмлађа је жртва коронавируса у Србији и иза њега је остало четворо деце. Овај бизнисмен оболео је након што је 11. марта присуствовао прослави 70 година фабрике наменске индустрије „Игман“ у Коњицу, у Босни и Херцеговини.

На прослави је присуствовало више од 200 најеминентнијих личности из тог дела Босне, али и још један српски држављанин, директор фабрике из наше унутрашњости, који је у том тренутку наводно већ био заражен коронавирусом, што је, нажалост, сазнао тек касније, пошто није имао симптоме и има лакши облик заразе. На прослави је певала позната певачица Ханка Палдум.

Возач преминуо

В. П., власник компаније из Београда која се бави производњом авионике, инструмената и ауто-пилота за цивилне и транспортне ваздухоплове, преминуо је 26. марта, а како Курир незванично сазнаје, патио је од астме и гојазности, што је отежало његову борбу с вирусом.

Нажалост, он није једини који је изгубио битку за живот након прославе у Коњицу јер је од ковида-19 преминуо и возач (53) директора „Игмана“ Ђахида Муратбеговића, који је и сам јуче хоспитализован због погоршања општег стања. Возач се, како се незванично сазнаје, заразио тако што је управо српског држављанина довезао са аеродрома на прославу.

Засад је зараза потврђена код 22 људи који су или присуствовали овој прослави, или били у блиском контакту с неким од званица.

И певач заражен

- Људи који су у послу с наоружањем, али и не само они, 11. марта окупили су се у једном хотелу у Коњицу како би прославили 70 година фабрике „Игман“. Прво је одржана свечаност, а касније је у једном локалу била журка. В. П., али и још један Србин - директор, који позитиван на коронавирус, нису стигли на званичну манифестацију, али су се појавили на забави.

Тај Србин тада није знао да је заражен и није имао никакве симптоме - каже добро обавештени извор Курир и додаје:

- Чим је осетио прве симптоме, одмах се пријавио надлежним органима, кажу да се свима дубоко извињавао јер не би ни у лудилу довео неког у опасност да је знао да је болестан.

На прослави је певала Ханка Палдум, али и босански певач Берин Бутуровић, код кога је такође потврђена зараза. Вирус је потврђен и код пароха из Коњица Милана Бужанина, који се добро осећа.

Према писању босанских медија, афтерпарти који је у Коњицу одржан након што је обележена 70. годишњица компаније „Игман“ био је, како се верује, иницијална каписла за ширење вируса короне у БиХ.

Кластер повезан са овим догађајем раширен је по целој БиХ, од Сарајева до Мостара, а само у Коњицу регистровано је 17 заражених.

(Курир.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да појаснимо

30.03.2020 04:22

Значи овај дошао из Србије и заразио све остале па и овог што је дошао из Србије...какви су ово наслови...Србија затворила границе а они у БиХ донијели корону...какве паралелне везе када се не може ући у Србију из Републике Српске...толико о браћи и помоћи...држављани Србије не могу ући у Србију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Читалац

30.03.2020 22:29

Само прати датуме када се све дешавало! Иначе, гост из Србије који је присуствовао прослави а није знао да је заражен је из Чачка.