Зеница: Пацијенти и љекари у болници иду у изолацију

Пацијент из Зенице којем је вечерас потврђен коронавирус у протеклим данима промијенио је два одјела у Кантоналној болници Зеници, а сви љекари с ових одјела с пацијентима иду у изолацију, потврђено је за Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 28.03.2020 | 23:03
Зеница: Пацијенти и љекари у болници иду у изолацију

Како Клиx.ба сазнаје ради се старијем пацијенту који је имао операцију у Центру за срце у Тузли након чега се вратио у Зеницу на постоперативну његу.

У четвртак је био смјештен на одјел полмологије, а јуче на одјел конорарног због чега ће, према ријечима директора Кантоналне болница Зеница Расима Скоморца, сви љекари и пацијенти ићи у изолацију.

Пацијент из Зенице који је заражен у Центру за срце у Тузли, сутра ће бити пребачен на одјел заразног у изолацију. Други пацијент код којег је вечерас потврђен коронавирус из Завидовића такође је био у контакту с медицинским особљем са заразног те ће и ти љекари бити у изолацији, а биће подвргнути и тестирању.

"Читав штаб је ту, подузимамо све мјере како бисмо спријечили ширење заразе. Сви који су радили на овим одјелима и имали контакт са зараженима ће у изолацију, а ми се сада морамо реорганизовати", казао је Скоморац за Клиx.ба.

У току је и сједница Кризног штаба ЗДК који разматра о овом догађају те подузимању свих мјера које имају за циљ спрјечавање ширења заразе.

(Клиx) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сале

28.03.2020 22:30

Као да су са марса пали...свијет гори а они примају сазад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рв

29.03.2020 07:24

Изглада да смо ми сви заражени само што то још нисмо у потпуности открили. Тузла до јуче била без короне а сад пацијент дошао заражен из тузланске болнице у болницу Зеница. Па како? Рецимо ја болестан и заражен вирусом а не знам за то, одем доктору и док он утврди моју болест о зарази ја заразио малтене читав спрат Дома здравља или болнице. Ја то тако некако сватам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

29.03.2020 12:33

Свака епидемија је у нама ,реце велики струцњак,Дакле постујемо оравила И мање смо подлозни,уз вас смо Зеница