Заражена и часна сестра, била у Дому здравља

У Дому здравља Љубушки регистриран је први случај заразе корона вирисом код седамдесетогодишње женске особе, која има адресу становања у Читлуку.

Босна и Херцеговина 28.03.2020 | 13:03
Заражена и часна сестра, била у Дому здравља

Директор Дома здравља у Љубушком Иван Ландек за Клиx.ба каже како је случај спефичан је је соба везана за Љубушки, али није из Љубушког. Како дознајемо ради се о часној сестри.

''Она живи на подручју општине Читлук, али је због тога што они имају специфично здравствено осигурање и често селе из својих кућа већ дуже времена осигурана у Западнохерцеговачком кантону и има картон у Дому здравља Љубушки и била је у контакту са особљем Дома здравља Љубушки . Ми смо предузели све мјере након што је потврђено да је позитивна и самоизолацијуи дезинфекцију и све што треба'', каже Ландек за Клиx.ба.

Наглашава да је ситуација специфична.

''Не можемо рећи да је први случај у Љубушком, међутим била је у контакту са нашим здравственим системом и с нашим Домом здравља. Ми ћемо одрадити све процедуре везане за нашу здравствену установу, а све даљње контакте епидемиолошке и повезаности с ким је била ових дана, нулти пацијент и остало, ради опћина Чирлук односно Херцеговачко-неретвански кантон" ,појаснио је Ландек за Клиx.ба.

Ово је 258. случај у Босни и Херцеговини, а стање по градовима и мјестима изгледа овако:

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рв

28.03.2020 12:40

Како овако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куртон је закон

31.03.2020 14:13

ТРИПРЕР

Name

025

28.03.2020 17:29

м ора даје исла код папе у ватикан или код бискупа загребацког

ОДГОВОРИТЕ