Тузла: Медицинска сестра заражена вирусом корона

Женска особа која је запослена у Медицинском институту Баyер, међу грађанима Тузле познат као Центар за срце БиХ, позитивна је на корона вирус, потврђено је за Клиx.ба из Кризног штаба за борбу против корона вируса ТК.

Босна и Херцеговина 27.03.2020 | 20:43
Тузла: Медицинска сестра заражена вирусом корона

Ријеч је о особи која је већ уврштена у статистику корона вируса у Босни и Херцеговини.

Како нам је потврђено, ријеч је о медицинској сестри која је запослена у Медицинском институту Баyер, а тренутно се утврђује мрежа особа с којима је заражена била у контакту у протеклим данима.

Из Кризног штаба за борбу против корона вируса ТК казали су нам да епидемиолошка екипа још увијек није ушла у тузлански медицински институт.

Министрица здравства ТК Дајана Чолић вечерас је за Клиx.ба потврила да су двије особе из Тузле и Лукавца заражене корона вирусом.

Према њеним информацијама, једна особа је путовала ван БиХ и налазила се у самоизолацији, док се за другу особу утврђује да ли се придржавала ове епидемиолошке мјере.

"Тренутно је у току њихова даљња епидемиолошка обрада, као и обрада првих и других контаката од обје особе", истакнула је Чолић те додала да ће заражене особе ићи у изолаториј.

Подсјећамо, данас су у Заводу за микробиологију у Универзитетском клиничком центру у Тузли извршена тестирања 22 особе, од чега је 20 резултата било негативно.

(БН/Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар