Зеница: Медицинско особље смјешта се у Студентски центар

Студентски центар Зеница (СЦЗ) пренамијењен је за смјештај медицинског особља Кантоналне болнице Зеница (КБЗ), потврдио је за Фену директор СЦЗ Дино Еминовић.

Босна и Херцеговина 27.03.2020 | 08:52
Зеница: Медицинско особље смјешта се у Студентски центар

Напомиње да су поступили према одлуци Кантоналног штаба цивилне заштите Зеничко-добојског кантона (ЗДК) те су ослободили први спрат за смјештај здравствених радника.

"Ослободили смо собе за одмор љекара који из предострожности, да евентуално не би пренијели заразу на укућане, не иду кућама у ово вријеме борбе против корона вируса.

Наш је капацитет 228 кревета, али, због овакве ситуације, медицинаре смјештамо појединачно у собе. До сада смо попунили трећину наших капацитета, јер су нам љекари почели пристизати прекјуче - напомиње Еминовић.

Занимљиво је како је СЦЗ, који дјелује при Универзитету Зеница, позвао све студенте-кориснике њихових услуга да дођу те сами преузму личне ствари.

"Студентима смо оставили довољно времена да дођу и преузму своје ствари. Нико није рекао да неће доћи, али ако се случајно и деси да из било којег разлога неко не може доћи, наравно да ћемо, буде ли потребе и за њиховим собама, на одговарајући начин спаковати њихове ствари те их сачувати", рекао је Еминовић.

Сретна је околност, истиче он, што је већина студената станара тог центра из општина и градова ЗДК и Средњобосанског кантона.

(Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Грмец

27.03.2020 08:26

А у Б Л кад узимају студентски онда је то погресна одлука

ОДГОВОРИТЕ