Момак из Брчког зарађује стотине хиљада евра пуцајући из фотеље, а у недјељу га очекује дуел против брата

Гејминг индустрија, неспавајућа индустрија у којој се развијају и играју видео игрице, глобално посматрано остварује већи профит од цјелокупне музичке и филмске индустрије заједно, а међу најбољим гејмерима на свијету су и момци са Балкана.

Босна и Херцеговина 26.03.2020 | 12:11
Момак из Брчког зарађује стотине хиљада евра пуцајући из фотеље, а у недјељу га очекује дуел против брата

Гејмери се такмиче на међународним турнирима са наградним фондовима од милион и више долара, у спортским халама од Њујорка до Пекинга уз неизвјесне трансфере играча међу клановима и прославе побједе на турниру једнаке онима у Формули 1.

Играње видео-игара је професионалан посао и то изванредно плаћен.

Једна од највећих звијезда овог спорта је 22-годишњи Никола НиКо Ковач из Брчког. Он је тренутно ин-гаме леадер (практично капитен и онај који има главну ријеч у тактици тима приликом играња одређене мапе) тима ФаЗе Цлан у најјачој лиги на свијету у игрици Цоунтер стрике, ЦС:ГО ЕСЛ Про Лиги.

Његов трансфер из тима Моусеспортс у клан ФаЗе вриједио је 500.000 долара и Никола је тако са 20 година постао најплаћенији професионални гејмер на свијету.

А тренер тима ФаЗе, који је годинама међу најбоље рангираним тимовима у најјачој лиги на свијету у Цоунтер Стрике је Јанко YНК Пауновић.

Колико невјероватно звучи да сједиш код куће, играш онлајн видео-игру из забаве и послије неколико година неко плати за тебе пола милиона долара?

Пандемија корона вируса је изоловала велики број људи и нанијела засад немјерљиву штету свјетским економијама, али изгледа да се гејминг индустрија много лакше прилагодила новонасталој ситуацији у односу на друге. Јер гејмери могу да играју и од куће, из потпуне изолације.

Управо зато је ових дана нагло порасло интересовање кладилаца за еСпортс, с обзиром на то да су скоро сва такмичења у фудбалу, кошарци, тенису, рукомету (традиционално најатрактивнијим спортовима за клађење) обустављена.

еСпортс је, са друге стране, веома занимљив и за клађење, па је јасно да би пандемија која је донијела много недаћа планети гејмерима могла само да помогне.

А у француском клану Г2 у је блиски рођак Николе Ковача, Немања Хунтер Ковач, којег је сајт ХЛТВ, најрелевантнији специјализовани сајт за Цоунтер Стрике, прогласио за МВП-а, односно најкориснијег играча такмичења ЦС Суммит 5, који се играо у децембру 2019. с наградним фондом од 150.000 долара.

Саиграч у Г2 клану му је и Француз који игра под надимком Кеннyс и који се сматра једним од најбољих АWП играча (снајпериста) на свијету.

У овој екипи игра и Немања Неxа Исаковић, двадесетдвогодишњи професионални ЦС:ГО гејмер из Србије. Француски Г2 тим је увек међу фаворитима.

Једанаеста сезона ЦС:ГО ЕСЛ Про Лиге почела је 17. марта. У наредних мјесец дана ће укупно 24 најбоље екипе свијета одмјерити снаге, а међу њима и кланови Г2 и ФаЗе.

Због корона вируса, цијела сезоне биће одиграна онлајн, укључујући и плеј-оф. ЕСЛ је такође подијелио тимове по регијама, те имамо једну сјеверно-америчку и три европске групе. Европска и сјеверно-америчка дивизија ће ове године имати своје засебне шампионе.

У групама А и Б већ су одиграни први мечеви, Група Ц је "америчка", а нас највише занима Група Д, гдје су ове сезоне смјештени и ФаЗе и Г2.

Мечеви у овој групи почињу данас, у 13.25 састају се ФаЗе и Тyлоо и тим Ника Ковача апсолутни је фаворит за побједу.

Али прави спектакл чека нас у недјељу 29. марта када ће се од 18.00 састати Г2 и ФаЗе и када ће се један наспрам другог наћи Никола и Немања Ковач!

Комплетну понуду за клађење на еСпортс можете да пронађете на сајту моззартбет.ба, а кладионица МОЗЗАРТ избациваће нове квоте на дневном нивоу, тако да вам остаје да пратите сајт моззартбет.ба и да и ви зарадите новац на најбрже растућем спорту на свијету који свакодневно обрће стотине милиона долара!

ЦС:ГО ЕСЛ Про лига је тек кренула, чекају нас бројна узбуђења, а осим тога, тренутно су у току изузетно јаки турнири у играма Дота 2 и Леагуе оф Легендс, и понуда за клађење је више него добра. Прави тренутак да се, ако већ досад нисте, упознате са динамиком и узбуђењем које доноси еСпортс.

Донеси одлуку, остани код куће и бесконтакно се забави.

Прочитај још и:

Како да уплатиш на Моззарт Бет сајт за клађење

Како да исплатиш освојени новац са Моззарт Бет сајта за клађење

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бабић М.

26.03.2020 14:26

Има те момка из БН, који је члан екипе, која је међу 50 на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајка доктора Бајића

26.03.2020 14:30

А онај мој слунто завршио медицину и нема од чега да живи.Још и болештину ову да фасује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим Ман

26.03.2020 16:51

Хаха свака част за коментар

Name

Овако

26.03.2020 17:15

И онда се цудимо корони? Он зарадјује хиљаде стотина евра играјуци игрице, а науцници који истразују и лијеце вирусе итд, они мауну?? 22 играца на терену гањају лопту, дакле лопта је паметнија од њих, и при томе се ту врте милијарде евра. Је ли то нормално???

ОДГОВОРИТЕ