Помоћник министра и неколико радника у ФБиХ у изолацији

- Помоћник министра за јавно здравље у Министарству здравства Федерације Босне и Херцеговине, Горан Черкез, те још неколико његових колега из ове институције су у самоизолацији због контакта с особом код које је потврђен вирус корона, јављају федерални медији.

Босна и Херцеговина 25.03.2020 | 18:06
Помоћник министра и неколико радника у ФБиХ у изолацији

Ову информацију потврдио је Черкез за Клиx казавши да ће бити у изолацији онолико колико треба да буде, односно 14 дана, како то налажу епидемиолози.

"Били смо у контакту с особом која има везе с прославом у Коњицу и која је мало прошетала три-четири дана узастопно и по медијима и разним састанцима те угрозила друге људе. Немам никаквих симптома, а када је ријеч о тестирању, то ћу препустити другима. Све вријеме говорим да струка треба одлучивати о томе. Тако да, ако струка каже да се требам тестирати, ја ћу то учинити", казао је помоћник министра.

Черкез није рекао тачан број особа из Министарства здравства ФБиХ које су такође стављене у самоизолацију, али је само потврдио да "има још колега".

"Не желим причати за друге, само за себе", додао је он.

Како нам даље говори, не жели бити пријетња за друге особе без обзира на то да ли ће епидемиолози одлучити треба ли се тестирати или не.

"Јутрос сам сазнао за овај случај и стога сам у самоизолацији. Имам епидемиолошку повезаност јер сам био у истој соби с том особом, били смо удаљени два-три метра. У сваком случају, зашто бих ја некога угрозио, не желим се ја прије свега осјећати лоше због тога", рекао нам Черкез.

Подсјећамо, Черкез се јуче обраћао јавности на конференцији за медије, а протеклих дана такође се кретао по састанцима те је гостовао у медијским кућама.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Иронија

25.03.2020 17:15

Послије свега, испасце да су вирус на ове просторе донијели функционери. Бас је ироницно, лицемјерно изнад свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линда231

25.03.2020 17:28

Само ово у бих има ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

26.03.2020 07:18

Ви у бијељини највише кршите кућну изолацију објављен објављен објављен списак највише бијељина

ОДГОВОРИТЕ