Бања Лука од четвртка укида градски превоз

- Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је у овом граду шест новозаражених лица вирусом корона и сада их је укупно 71, те да ће бити формиран шаторски смјештај на локацији Раковачких бара за лица која прекрше кућну изолацију.

Република Српска 24.03.2020 | 17:08
Бања Лука од четвртка укида градски превоз

"Генерална оцјена је да смо досадашњим мјерама, које смо заједнички предузимали, успјели држати ситуацију под контролом", рекао је новинарима Радојичић након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Бањалука.

Он је истакао ће од четвртка, 26. марта, у Бањалуци бити укинут градски превоз и бити уведен веома редукован начин превоза за лица којима је неопходан, а међу њима су здравствени радници.

"Редукован превоз, који ће финансирати град, биће уведен, прије свега, за здравствене раднике, али и за администрацију, полицију и неке друге дјелатности. Превоз ће бити бесплатан, а од сутра ће бити уређен превоз персоналних асистената за лица са инвалидитетом", рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, постоји одређена бојазан за наредне седмице, јер је велики број држављана Српске и БиХ ушао у земљу.

"Постоји потенцијални проблем да неодговорна лица кретањем пренесу вирус на друге и да дође до значајног раста броја заражених. У посљедње три или четири седмице могли смо све да контролишемо и имамо идентификована сва лица. Важно је што немамо смртних случајева, иако има пацијената са тежом клиничком сликом", рекао је Радојичић.

Он је нагласио да све постојеће мјере остају на снази.

"Осим постојећих мјера, биће предузете неке друге међу којима је формирање шаторског насеља. Суштина је да оне који су неодговорни према себи и другима не смјештамо у хотел, него да им дамо нужни смјештај", рекао је Радојичић.

Он је напоменуо да је донесена мјера и за јавне вртиће у Бањалуци који ће се за март плаћати 50 одсто, док се за април неће плаћати.

Радојичић је навео и да је утврђен нови режим ради у Комуналној полицији и инспекцији.

"Када је ријеч о могућностима кретања за вријеме полицијског часа, информисани смо од Министарства унутрашњих послова Републике Српске да је број прекршаја изузетно мали и да грађани поштују ову мјеру. Апелујемо да број пропусница буде минималан", рекао је Радојичић. 

(БН) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

стармо

24.03.2020 16:17

у мостару вец 7 дана не ради превоз, то си требо одмах препилати а не цекати до сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

24.03.2020 18:11

Зашто ово двоје морају стајати иза градоначелника? Зашто он ту не може бити сам?

Name

Ре стармо

24.03.2020 19:54

Мислим да га је опозиција прије свега Драско натјерао да то уради.Драско или његови помагаци су сликали раднике Беме како се гурају у препуни аутобус док они прицају о забрани окупљања због вируса короне.

Name

Да

24.03.2020 22:48

А ко ће вратити паре од мјесечних карата. Сада Павловић турс трља руке. Лоповиии

Name

србин

24.03.2020 16:17

Добро су се сјетили. Бања Лука има убједљиво највисе заразених. У Сарајеву сав превоз обустављен јос од недеље,а само 3 заразена... у цијелој федерацији такође. Закасњела реакција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

24.03.2020 16:28

КАКО ЦЕТЕ СЕ ГАВРАНОВИЦ И ТИ ТАЛИТИ ОД ПРЕВОЗА ПРОКЛЕТИ БИЛИ ПОСТАВИЛИ КВАЗИ ВЛАНИКЕ АУТОПРЕВОЗНИКА А ИЗА СВЕГА ВАС ДВОЈИЦА ДВЕ СЕОСКЕ БИТАНГЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

24.03.2020 16:34

Генерална је оцјена да смо досадашњим мјерама очували ситуацију под конролом???рече Радојичич и оста жив??Па највише заражених у БЛ....јел ово скривена камера...шта ли је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

24.03.2020 16:40

Испада као црни хумор, није ми намјера, али вјероватно умјесто градског планирају увести превоз Беме и Умићевића. Он је показао како се у вријеме свих упозорења са мало аутобуса може превести доста људи и тако уштедјети на гориву?! Него, чудим се да се неко не сјети и не уведе тестирање становништва, постепено, прво људе из самоизолације па онда и остале. Тиме би се урадила селекција и знали би буквално на чему смо. Позитивне онда изоловати у карантине и лијечити их. Овако има људи који су позитивни у самоизолацији и који ће још више проширити болест, прво на своје породице. Унапријед знам да ће рећи да су проблем тестови, али зашто је то проблем. Хрватска ће колико дан два добити 150 000 тестова. Зашто не може и БиХ? Са толико тестова може се тестирати скоро трећина домаћинстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

24.03.2020 17:39

Без коментара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биби

24.03.2020 18:24

Дали ви несто разумијете.Док се јунацина наспава па устане сједи на кревету један сат да мало одмори.Па мало разгибавање среца сероња се не брије па ту добије мало на времену.онда јави возацу да доде поњга. Онда мало лагано трба савладати у градској управи онолике степенице.Док се лијена Црногорцина довуце до кабинета проде подне.За остатак времена дајем свакоме да размисља.Колико је то способна битанга говори колико има обољели само у Бањлуци.Веци број заразени него у цијелој БиХ,

Name

Зоран

24.03.2020 19:32

У приватним фирмама гдје ради биједа и сиротињ200,300,400,500)радника,дај бозе да нема позитивних.И да има тестова,не вјерујем да би раднике све тестирали на вирус.Новац је преци од здравља и зивота обицног народа.

Name

Уффф

24.03.2020 18:13

Забраните рад фирмама које нису од значаја за живот људи, приватницима који у оваквим условима несметано раде, доводећи у питање да се што више људи зарази. Друго, чиме да се људи заштите, маски ни за лијека, треће, чиме да купе, плата нема, нису сви на буџету.... Срам те било државо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тр

24.03.2020 18:53

Удјем данас у апотеку, казе апотекарка “од сутра морате имати маску да удјете у јавне објекте”. “Дајте ми 5” казем ја. “Нема, нема нигдје за купити. Снадјите се.” Забрзекнут останем без коментара.

Name

несо бл

24.03.2020 18:50

Градоначелниче само настави рад са својим тимом као и до сад!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.03.2020 21:20

Ако настави радити као досад неце бити добро.Бања Лука има висе заразених него остатак Српске,сто је поразавајуце.

Name

Т5

24.03.2020 19:39

Све пољвале за ове људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Л

24.03.2020 23:03

Док се договори са Малбасицем колики це му бити тал да ангазује "Патрол таxи", као сто је ангазовао и 'Цегер"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

25.03.2020 10:59

УМЈЕСТО ДА КАЗНЕ УМИЦЕВИЦА ЗА НЕПОСТОВАЊЕ МЈЕРА ОНИ СИЛУ ИСТРЕСАЈУ НА ДРАСКУ И БЕГИЦУ КОЈИ СУ ПОКАЗАЛИ НАРОДУ КАКО СЕ НЕПОСТУЈУ ОДЛУКЕ ТРЕБА 6 АИТОБУСА А ОН ИХ СТРПАО У ДВАТРИ СРАМОТА ОДОВОРНОСТ ТРАЗИТИ ОД ДИРЕКТОРА А НЕ ОВИХ МОМАКА КОЈИ СУ НАМ ПОКАЗАЛИ ДА ЗАКОН НИЈЕ ИСТИ ЗА СВЕ И У ОВИМ ВРЕМЕНИМА

ОДГОВОРИТЕ