У РС кажњено 80 људи за вријеме полицијског часа

Осамдесет грађана Републике Српске је санкционисано у протекла 24 часа због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања људи на територији Републике Српске, однсоно забране кретања старијама од 65 и полицијског часа од 20 до 5 часова.

Република Српска 24.03.2020 | 11:42
У РС кажњено 80 људи за вријеме полицијског часа

Око 13,45 часова полицијски службеници Полицијске станице Соколац су у Сокоцу, у Улици Цара Лазара, уочили С.Б из Сокоца, коме је од стране санитарног инспектора, изречена мјера кућне изолације. Окружно јавно тужилаштво Источно Сарајево је наложио да се С.Б. санкционише.

Око 15,15 часова у Полицијској станици Добој 2 непознато лице је пријавило да је у мјесту Осјечани, Добој, уочио да Р.И из Осјечана, коме је Рјешењем санитарне инспекције РС, одређена заштитна мјера изолације, које се не придржава.

Истовремено, у протекла 24 часа евидентирана су два кривична дјела против здравља људи, саоштено је из МУП-а РС.

Око 13,00 часова полицајци у Приједору запримили су информацију да је  Д.К из Приједора, прекршио мјеру кућне изолације која му је изречена Рјешењем Одсјека за инспекцијске послове Града Приједора. Д.К. је ухапшен и смјештен у просторије за задржавање.

Полицијски службеници ПС Центар су у улици Тржничка, због сумње да се крше мјере Штаба за вандредне ситуације, извршили контролу лица М.С, приликом које су утврдили да је исти прекршио наложене мјере надлежног инспекцијског органа о карантину и самоизолацији, те да не борави на адреси која је наведена у Рјешењу о изолацији,  издато на Граничном прелазу Нови Град.

"Наведено лице је у 15,00 часова лишено слободе, а дежурни тужиоц Окружног јавног тужилаштва Бањалука се изјаснио да се ради о КД 'Непоступање по здравстевним прописима за вријеме епидемије' из члана 195. КЗ РС", саоштено је из МУП-а РС.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске.

Подсјећамо, од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада (образац потврде може се преузети на www.владарс.нет  и www.муп.владарс.нет) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Скептик

24.03.2020 11:05

Полицијски сат има сврху САМО да смањи међусобми контакт међу људима склањајући их са улица. Па шта ако неко онда сам залута градом или се вози аутом у та доба? Неће никога заразити, зар не? Можда је неко само заглавио код швалерке па бјежи кући, спашава главу... Битно је да је народ склоњен у куће и станове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

24.03.2020 11:59

У карантину сам 10 дана и нисам га прекрсио и мора се постовати и казњавати свака неодговорна будала која угрозава здравље људи али...код нас је најбитнија репресија.Кад се спомене полиција или војска одмах се мисли на примјену силе насиља,казњавања...полиција у Бецу са својих аута на разглас пуста музику,ходају нормално без дугих цијеви,носе старим особама кесе из продавница.У Италији војска носи прскалице и дезинфикује градове...То се мора и код нас уградити у главу полицајцима да њихов задатак није само примјена силе и казњавања,вец да помазу и на неке друге нацине...а морају наравно и казњавати будале,али не би било лосе кад би медији приказали и неке људске ствари сто раде и кад помазу народу.А сигуран сам да тога има колико хоцес.

Name

Ре скептик

24.03.2020 13:14

Под хитно привести и швалерку

Name

Неко из народа

24.03.2020 11:18

Име и презиме да се зна

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

24.03.2020 11:42

Изгледа да се објављују само иницијали од прекрсилаца

Name

да

24.03.2020 13:09

јесили ти свој написао дасе зна коси ти

Name

ТЕСТИРАЊЕ??

24.03.2020 12:16

Све сумњиве треба ТЕСТИРАТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.03.2020 14:56

Осим Додика. :)))

Name

Градишка

24.03.2020 13:32

Замољавају се министри у влади РС да могу посјећивати часове на ТВ РС,али само они који су прескочили средњу школу!!!

ОДГОВОРИТЕ