Wухан: Ситуација почиње полако да се нормализује

Прошле недјеље у Wухану, граду у којем је избила епидемија, први пут није забиљежен ниједан нови случај заразе, а уклоњени су и контролни пунктови у граду

Свијет 23.03.2020 | 12:28
Wухан: Ситуација почиње полако да се нормализује

Кина је почела да попушта мјере које се тичу социјалне дистанце након што је ширење корона вируса почело да успорава, преноси Ладбибле.

Прошле недјеље у Wухану, граду у којем је избила епидемија, први пут није забиљежен ниједан нови случај заразе, а уклоњени су и контролни пунктови у граду.

У суботу, 21. марта Кина је на нивоу цијеле земље потврдила 46 нова случајева.

Земља, и даље на опрезу, сада настоји да поново покрене економију у покрајинама у којима постоји "мали ризик од заразе".

Школе почињу поново да се отварају, а ученици су учили од куц́е посљедњих мјесец дана. Отварају се супермаркети и продавнице, као и неке фабрике.

У источном граду Хангџоу кино дворане, библиотеке и музеји поново се отварају, док ц́е престати и мјерење температуре људима у хотелима, станицама подземне жељезнице и канцеларијским зградама.

Они који су били закључани од јануара због епидемије кажу да је чудан осјећај када се живот враћа у нормалу.

Тако се сада на улици могу видјети људи који ходају један поред другог, дједови и бабе са својим унуцима и читаве породице у лаганој шетњи.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Гардиста

23.03.2020 12:01

Несто бас и не верујем да је тако.А све и да јесте,па ста це кад им додје први заразени из неког другог града који и не зна да је заразе...опет све испоцетка.Јер не мозес дрзати наредних годину,две,пет,небитно,година све који удју 14 дана у карантину,какав је то зивот

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста бр.1

23.03.2020 12:32

За то вријеме биће направљена вакцина.

Name

Ре:

23.03.2020 12:39

Док не видим живе снимке из Вухана, ништа им не вјерујем! Перформанси с неколико глумаца који скидају маске и показују вјештачки осмјех, то они могу подвалити наивнима! Што не пусте снимак из некакве птичије перспективе, да се виде те бабе и ђедови како шеткају с унуцима?!

Name

Гардиста

23.03.2020 15:44

За регардиста:па вакцина мозе бити тек за годину,две,ста мислис где смо ми за годину,две?Па пропасцемо толико да це нас висе помрети од глади него од короне.А мислис ли и да је вакцина трајна.То це бити само сезонска вакцина као и за обицни грип,а та стити колико и цасу воде кад попијес

Name

За ре

23.03.2020 15:16

Ре бас глуп и најиван ти бас. Медједе један

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

23.03.2020 15:37

Ало, кинез, не користи Гоогле Транслате!