Србија: Убиство за вријеме полицијског часа

Фадилу Х. (19) из Београда ухапшен је због сумње да је на Миљаковцу ударио у главу мушкарца Д. Ј. (41), након чега је он пао у ријеку и преминуо.

Србија 23.03.2020 | 09:54
Србија: Убиство за вријеме полицијског часа

Како сазнаје Блиц, све ово дешавало се за вријеме полицијског часа у ноћи између суботе и недјеље око 22 сата. Осумњичени, његова жртва и још, како се сумња, три особе, сакрили су се иза једне продавнице у Варешкој улици гдје су пили.

У једном тренутку избила је туча између петорице мушкараца, а убијени Д. Ј. ударио је једног од њих. Када је видио шта је урадио кренуо је по помоћ, међутим, помахнитали и пијани мушкарци кренули су за њим , каже извор.

Несрећног мушкарца престигли су на мосту у Варешкој улици, недалеко од мјеста гдје је избила туча.

Д. Ј. се попео на мост и запријетио да ће скочити. Насилници су се повукли, међутим, Фадилу Х. му је пришао, ударио га у главу, од чега је Д. Ј. изгубио равнотежу и пао у ријеку – каже извор.

Како сме незванично сазнаје, петорица мушкараца живе у оближњим баракама у оквиру ромског насеља, а наводно, за тучу су користили ножеве.

Полиција је на мјесту инцидента испитала свједоке како би утврдила околности овог догађаја. На месту несреће била је и екипа Хитне помоћи али и припадници Ватрогасне бригаде који су помогли полицајцима да лакше дођу до страдалог који је био испод моста.

Новинари су јуче посјетили ромско насеље гдје живе учесници туче. Испред бараке гдје живи осумњичени наишли су на мушкарца који се представио као његов отац, а који је рекао да му је син ухапшен око пет ујутру и да му је син рекао да је “Д. Ј. пао, а не да га је ударио”.

Притвор

Осумњиченом је одређено полицијско задржавање од 48 сати, након чега ће бити спроведен на саслушање у Више јавно тужилаштво. Како се незванично сазнаје, кривичном пријавом њему се на терет стављају убиство и кршење полицијског часа.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неђо.23.3.2020

23.03.2020 09:29

Па зар је мало смрти о корона вируса,па се још убијате.Проклет народ незна више шта раде.

ОДГОВОРИТЕ