Италија: Нема ни опроштаја од ближњих...

Италија је једно од највећих жаришта корона вирус на свету, а само они који тамо живе знају у каквом су паклу последњих недеља људи на северу ове земље.

Свијет 21.03.2020 | 19:53
Италија: Нема ни опроштаја од ближњих...

Свакодневно нам са Апенина стижу сведочења о масовним умирањима заражених, а нову драматичну поруку послала је и Јована Бракочевић, некадашња одбојкашака репрезентативка Србије.

Зрењанинка која сада живи и игра у Тревизу где је удата за Италијана објаснила је на свом Фејсбук профилу кроз какав пакао пролазе житељи ове земље.

- Не пишем често, скоро никад, али ево сада имам потребу. Цовид-19 је вирус који нас је затворио по кућама. Али да ли само то? Од корона вируса се умире. То је цињеница. И не само што се умире. Умирете сами. Нигде никог осим медицинског особља које је опремљено да им се једва виде очи.

Никог да ухвати за руку умирућег и оболелог. Никог. Данас се у италијанском граду Бергамо десило нешто још горе. Војска је дошла по ковчеге преминулих и директно их одвезла у крематоријум. То је то. Нико није могао да их види. Нико да се опрости од тих људи.

Ушли су у болницу заражни, борили се сами, без својих ближњих. И изгубили... Сами... Без својих ближњих. Неће бити сахране. Кремирани и то је то - написала је Јована. 

Бракочевићева има зато посебну поруку за земљаке у Србији који се претходних дана нису показали као дисциплиновани.

- Драги моји, ви наставите да излазите по кафићима. Да се шетате парковима или центрима. Да посећујете тржне центре или продавнице или шта год било што јос увек није принудно затворено. Изложите ризику себе и своје ближње не само од заразе него и од умирања сами.

Будимо паметнији. Волимо не само свој живот него животе и нађих ближњих и свих других људи које потенцијално можемо довести у опасност. Поштујмо закон што је строжије могуће да би ово црно време прошло што пре.

Надам се да ће овај пост бар неком да промени начин размишљања и да ће покушати да убеди своје ближње пријатеље или било кога да за кафиће има времена. Битно да смо сви здрави - закључила је српска одбојкашица.

Паметном доста. 

(Телеграф)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре

21.03.2020 20:00

Кад се то опраштало од покојника који је д заразом прминуо. Старосна доб умрлих је 79 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

22.03.2020 03:45

Да ли ви имате душе, упокојене треба достојанствени испратити без обзира колико година имају, а поготово ако су отац и мајка или ближа родбина, онда је старосна доб небитна, могу само рећи да жалим оне о којима бринете,

Name

Вирус

22.03.2020 09:21

Е јеси будала

Name

Милан

21.03.2020 20:00

Људи, у памет се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Број један

22.03.2020 23:12

Апел за похвалу, али узалудан, немогуце је мајмуну објаснити да је мајмун, посебно ако има банану.

ОДГОВОРИТЕ