Суспендован граничар због узимања мита

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић данас је донио још једно рјешење о привременој суспензији из Граничне полиције БиХ Раје Кикића, који је осумњичен да је прије неколико дана узео мито како би на Граничном прелазу Брчко пустио троје путника који су дошли из Аустрије.

Република Српска 20.03.2020 | 15:56
Суспендован граничар због узимања мита

– Против именованог полицијског службеника покренут је дисциплински поступак због постојања сумње да је починио теже повреду службене дужности, што се дефинише као ”неизвршавање, несавјесно, неблаговремено или непажљиво извршавање службених задатака”, ”понашање које нарушава углед полицијског органа” и ”злоупотреба службеног положаја”- наводи се у саопштењу из ГП БиХ.

Подсјећају да је против Кикића Тужилаштво БиХ већ покренуло истрагу због сумње да је починио кривично дјело “примање дара и других облика користи“. 

– Као што је јавност већ раније била обавјештена, постоје основи сумње да је наведени полицијски службеник 15. марта 2020. године омогућио незаконит улазак у Босну и Херцеговину три особе које су долазиле са подручја с којег је забрањен улазак  у БиХ због корона вируса, јер их је пустио да прођу на териториј Брчко дистрикта, а да нису прошли обавезну процедуру у смислу упућивања на штанд санитарне инспекције и издавања рјешења за изолацију, чиме је директно угрозио јавно здравље већег броја грађана у БиХ, а све за одређени износ новца. Именовани је након тога лишен слободе и предат у надлежност Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, те му је одређена мјера притвора- истичу у ГП БиХ.

Имајући у виду да је против овог полицајца покренут дисциплински и кривични поступак, у саопштењу се истиче да су испуњени сви услови за привремену суспензију са задатака и дужности које обавља у Граничној полицији БиХ.

Узимајући у обзир природу теже повреде службене дужности кривичног дјела и околности под којима су почињени, основано се могло закључити да би останак наведенег полицијског службеника у служби штетио интересима и угледу Граничне полиције БиХ, па је Галић искористио своја овлаштења и донио мјеру привремене суспензије.

– Суспензија наведеног полицијског службеника ће трајати до окончања дисциплинског или кривичног поступка – саопштено је из ГП БиХ.

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Скептик

20.03.2020 15:04

Полицајац узео мито!? Зар је то могуће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бице

20.03.2020 15:30

тога јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

????

20.03.2020 15:50

ОТКАЗ И ЗАТВОР, а не суспензија!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

20.03.2020 15:52

Сада га треба лепо под сатор у изолацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

20.03.2020 16:12

Полицајац узео мито и покренут дисциплински поступак??? Ало, отказ одмах и покретање кривичног поступка!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста вам је,

20.03.2020 18:56

Није он једини , он је ситна риба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарквуд

20.03.2020 19:23

У карантин га треба заједно са онима које је пустио и који су му дали новац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

20.03.2020 19:24

Е чуј суспензија. Треба га истући до крви.

ОДГОВОРИТЕ