Станић: Здравствени радници заслужују веће плате

"Подржавам здравствене раднике и дајем им подршку, али тражим и од Владе Републике Српске да их подржи конкретно", казао је доктор Слободан Станић у емисији "Пулс" БН ТВ.

Република Српска 19.03.2020 | 21:49
Станић: Здравствени радници заслужују веће плате

Он је позвао Владу Републике Српске да се угледа на Србију. 

"Здравствени радници су заслужили да добију повећање плате за 10 одсто. Зато позивам Владу да размотри ту могућност", казао је Станић. 

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Реqа

19.03.2020 22:15

Како владу није срамота. Сад сте се сјетили др.и здравствених радника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.03.2020 22:35

Није њих срамота јер немају ни образа ни карактера а ни знања! Довољно је реци да својим радницима нису подијелили заститна средства!!

Name

Меистер

20.03.2020 08:28

То што нису подјелили заштитну опрему медицинарима нема везе би са образом ни карактером, а ни са знањем... Једноставно додју и кажу да нема! Мора се радити а заштите нема! Нема маски, нема рукавица, нема алкохола али радити се мора. Сада су дали налог да се маске шију од постељине, па ћемо носити кућама да перемо да можемо опет употребити. ЈЕДНОКРАТНЕ маске употребљавамо више ДАНА! За рукавице не знам какав ће модул наћи, можда ће рећи да није потребно, да је све ово маркетинг

Name

Радивоје

20.03.2020 16:33

И треба здравственим радницима дати вецу плату само да не узимају висе испод стола

Name

закон

19.03.2020 22:52

слазем се само заслузују и трговци бар мало веце плате и они су излозени после здраствених радника највисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трговац

20.03.2020 06:46

Наравно.Медицинари заслужују веће плате,али и трговци такође.Сваки дан морају се дезинфиковати и корпе и колица које користе мустерије.Паднеш са ногу док изнесеш из магацина робу,хиљаде људи прође на каси,са сваком муштеријом си у директном контакту.Не знаш ко је одакле дошао,јер нико не поштује изолацију.Народ безобразан,трговине су им постале као корзо.Долазе да шетају,дјеци трговине служе као играонице јер сад не иду у сколу,немају тренинге,кафићи не раде...Трговци после затварања радње остају најмање још сат времена на послу а некад и два,јер треба попунити полице и поново све дезинфиковати и припремити за сутра.А народ,шврћка ли се-шврћка.Дођеш кући полумртав,чекају те на виберу поруке од учитеља,шта требаш објаснити дјетету и шта да уради за домаћи,па да му све сликаш и пошаљеш,па ако шта није тачно,да поново објасниш,да дијете исправи па да пошаљеш исправку.Док учитељ лежи кући и прима пуну плату,а ти радиш као коњ и његов посао,а и свој (за минималац) јер је скраћено радно време.Могу само да замислим каква ће навала људи бити у суботу и недељу по продавницама.Ништа ви господо ниста урадили са овим мјерама.Продавнице треба да раде најдаље до 15х,Суботом још краће а недељом НИКАКО.Треба и код нас да се уведе полицијски час,јер само тако народ можете задржати у кући.Ово сад је трла баба лан.Или уведите ригорозније мјере,или вратите све у нормалу.Ово нема смисла.

Name

О. Г.

20.03.2020 06:54

Размисља ли неко како спасити мале пољопривреднике.Пијаце су затворене, егзистенција доведена у колапс.Слицна ситуација је и са угрозеним и исцрпљеним пензионерима .ПРЕДСЈЕДНИЦЕ, ГДЈЕ СУ САДА ТВОЈИ САВЈЕТНИЦИ, ЗАСТО СВЕ ИДЕЈЕ МОРАЈУ ДОЦИ ОД ОБИЦНОГ ГРАДЈАНИНА,ВИ ИЗГЛЕДА СПАВАТЕ.

Name

сенберац

20.03.2020 05:00

све сто ради у здраству од доктора медицинских радника до оних цистацица спремацица и кухара по кухињама у болницама треба наградит боље него оне посланике сто само климају главама ко коњи на пуне зобнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацим

20.03.2020 05:09

Здравствени радници у Републици Српској се херојски боре у овим условима . Власт им није обезбједила довљне колицине заститне опреме скоро да је и нема . Услови су тески и не-нормални . Није само у питању цорона и у вријеме пандемије људи дозиве повреду срцани и моздани удар и теско их је збринути у условима пандемије . Љекари и сестре вец и прије овога су сломљени послом и лосим условима рада . Цорона це их дефинитивно сломити . А када све ово продје умјесто повецања по моме мисљењу цека их смањење и касњење плата јер реални сектор не функцјонисе због мјера не уплацује се доприноси за здравство због не могуцности пословања има губитка радних мјеста пасце приходи у фонд здравства предпостављам да будјет не стоји бас нај боље да би фонду здравства био у могуцности надокнадити мањак прихода . Дакле по моме мисљењу здравствени радници послије овога свега могу оцекивати касњење и смањење плата . Ово је само моје мисљење а искрено зелим да сам све укриву и да немам појма ста прицам .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљка

20.03.2020 05:45

Треба им свакако дати веце плате али зато јер су ове мале. А сто се тице Короне, само у БЛ заслузују Сто би добиле вецу плату нпр. мед. сестре у Модрици или Сипову? Иако мислим да само раде свој посао.То им је Ако остану прековремено или дупло, тако им треба И платити. Или сто одмах буде на ТВ нпр. Полицајац спасио цовјека из ријеке. Па то му је посао, а не да прави колаце. А мисљељња сам да плате требају бити доста веце свима, инаце. А сад одох на посао. И до 17х... Зивјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

20.03.2020 07:16

Сви требају имати веће плате, па и они што праве хљеб и колаче! У нашој згради људи неће да опет испред својих врата, а ко ће опрати?!!! Ко је изабрао да ради за плату, мора бити свјестан да није све у парама. Увијек ће нам бити мало у односу колико се физички и психички потрошиш.

Name

Милиционар

20.03.2020 06:20

А ми,који свакодневно помажемо здравственим радницима и у свом послу смо изложени....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

20.03.2020 07:26

Људи срамота је 10 % повецања. Новца има. Дајте здравству повецање за 50 % , вратимо достојанство људима, и спријецимо њихов одлазак у друге земље у потрази за бољим условима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прјо

20.03.2020 09:00

Треба дати висе ПроКинтеру и његовим момцима да не падну у депресију и да се не дрогирају

Name

А није Ц

20.03.2020 09:24

Шта све није срамота, па опет људи раде несавјесне и безобразно. Ко ће дати повећану плату радницима на каси прилично су незаштићени у сваком смислу. Црнче за наше животне потребштине.

Name

Лела

20.03.2020 11:59

Нек иду сретно. Бојим се да немају висе куда. Пропаст

Name

ДЈ

20.03.2020 08:33

ДАЈТЕ ЛЕК ПРОТИВ МАЛАРИЈЕ ИЛИ ХИВ а КАКО ЈЕ ТРАМП КАЗАО ДА ЈЕ ИЗЛЕЦИО А РЕГИСТРОВАН ЈЕ ЛЕК. СТА РЕ ЦЕКА ВИСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

20.03.2020 12:03

Браво др Станиќу, паметно одмерено без ширења панике. Како сте добар организатор посла у здравству смо се увјерили, зато свака подршка.

ОДГОВОРИТЕ