Од данас шатори Оружаних снага на граници БиХ

- Министарство одбране у Савјету министара већ добија захтјеве за пружање помоћи цивилним органима у спречавању ширења вируса корона у посебним објектима /шаторима/ за смјештај лица која долазе у БиХ из иностранства, након што је Предсједништво БиХ на ванредној сједници донијело одлуку о ангажовању Оружаних снага БиХ за те потребе, изјавио је Срни замјеник министра одбране Мирко Околић.

Босна и Херцеговина 19.03.2020 | 08:37
Од данас шатори Оружаних снага на граници БиХ

"Ноћас сам добио усмену најаву, а већ јутрос очекујем писани захтјеви са тачним локацијама. Због озбиљности припреме, усмено су ме обавијестили о локацијама. Шатори ће бити постављени на граничним прелазима Градишка, Брод и Шамац", рекао је Околић.

Околић наводи да ће шатори бити постављени и у Бијељини, Козарској Дубици и Вишеграду.

"У току дана очекујемо још захтјеве надлежних институција из Федерације БиХ да и други дио границе са Хрватском буде обезбијеђен шаторима за изолацију оних који улазе у БиХ. Ишло се по приоритету када је ријеч о граници између Републике Српске и Хрватске, тамо гдје је највећа фреквенција путника", истакао је Околић.

Он је додао да је највећу потребу за постављање шатора исказала Градишка, потом Брод и Шамац зато што на овим прелазима постоји већа циркулација путника.

"Ми ћемо моћи испунити захтјеве и даћемо колико буде било потребно шатора. Сигурно ће бити довољно капацитета и шатори ће моћи да приме све оне који буду упућени у карантин. Уколико буду потребна додатна средства, шатори и кревети, удовољићемо тим захтјевима", нагласио је Околић. 

(Срна) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ухх

19.03.2020 07:58

Мигранти по улицама а градјани БХ у саторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

19.03.2020 08:13

Јесте у праву сте још пријете лошим условима у шаторима да остану гдје јесу, а шта ако не могу остати треба да цркну на граници вјероватно има људи који су се борили за ову земљу..срамотно..

Name

Ранко

19.03.2020 08:49

У праву си...мигранти се слободно крећу а полиција по сахранама растјерује људе..не смије бити више од 10 људи..долазе кући и провјеравају да ли смо у карантину...

Name

ТЕШКО НАМА

19.03.2020 08:00

У шаторе као индијанце!? И то о свом трошку. Јада биједе и чемера. А у Б Л опремају стару хирургију у центру града за изолацију и лијечење. Па бољи су услови у пећини него ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

19.03.2020 08:08

Тако и треба .Иду у Словенију ,Аустрију раде па би сваки седам долазили ок.бице времена кад це долазити сад мало доприноса да се застити становниство.ал сад нека мирује свако гдје је....Поздрављам одлуку!

Name

Изнуда

19.03.2020 08:51

Због неодговорних грађана који улазе у РС и БиХ и који плаћају пролаз без рјешења и који не поштују мјере из рјешења и долазе у зграде за колективне смјештаје и не пријављују се надлежним службама усвојим Домовима здравља, шатори су изнуђена опција. Изнудили су је неодговорни који не морају имати било какве симптоме и могу не оболити због овог вируса, али могу бити носиоци истога. Дакле, ко е изнудио отваране шатора? Па ми сами. Упута неодговорнима: ако ви не цијените своју породицу, своје комшије и пријатеље, немате право да нарушавате здравље било кога. Казне које би према вама изрећи требало: трајно одузимање пасоша и веома високе казне,јер један носилац вируса може да зарази 10-тине грађана.

Name

ре изнуда

19.03.2020 08:56

Тачно од речи до речи!

Name

Ја

19.03.2020 08:03

Склоните мигранте, или они нису у моди тренутно добићемо кугу од њих док их возате од мјеста до мјеста а онда пустите на улицу. ПРАВА СТРАТЕГИЈА НЕДРЗАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАЂАНИН

19.03.2020 09:21

СВЕ ОВО О МИГРАНТИМА И МНОГО ДРУГИ СТВАРИ ШТО СЕ ДЕШАВАЈУ ЈЕ САМО ЈЕДАН РАЗЛОГ. а то је: СВЕ МОЖЕШ УРАДИТИ ПАРАМА (ЗНАЧИ УЛАЗ МИГРАНАТА ЈЕ ПЛАЋЕН И СВЕ ОСТАЛО СВЕ ЈЕ САМО НОВАЦ НОВАЦ. ЈАКО МАЛО. ПОНОС ИСТИНА РЕАЛНОСТ и т д. и тако даљеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пар питања

19.03.2020 10:24

Како ћете ријешити санитарије. 500 људи на исти WЦ, без текуће воде, без купатила. Ста це ти људи јести и гдје це ствари оставити, документе, новац.... Само стварате каос као и свуда другдје. Која је то још земља поставила шаторе? Осим тога има те стручан персонал или долазе они који ће за 50КМ пуштати људе како коме пада на памет. Можда би најбоље било најпознатије бх шаторскоог пјеваа ставити у први шатор да забавља публику. Сигурно ће им помоћи пјесмом НЕ МОЖЕ НАМ НИКО НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коки -изнуда

19.03.2020 11:07

Свака вам цаст за коментар . Потпуно се слазем Свама . Тако и треба . Свако се мора понасати одговорно ово је посебна ситуација . Па ако се налазите негдје ван Граница тамо и останите , ако не зелите сатор .!

ОДГОВОРИТЕ