У Мостару потврђен још један случај вируса корона

У Мостару је потврђен још један случај заразе коронавирусом, чиме је укупан број пацијената у Босни и Херцеговини достигао 39, потврђено је за Клиx.ба на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 18.03.2020 | 16:54
У Мостару потврђен још један случај вируса корона

Како незванично сазнајемо, новозаражени је био у контакту с нултим пацијеном из Мостара којем је јуче на СКБ Мостар потврђен коронавирус, што значи да се ради о истом кластеру.

Поред позитивног теста у Мостару, шест тестова за особе у Сарајеву показало се негативним.

Током сриједе већ су идентификовани четири нова случаја. Ради се о једној мушкој и једној женској особи из Бање Луке, које су у изолацији, те о двије особе у Мостару. Тиме се број потврђених данас попео на пет.

Први случај коронавируса у Босни и Херцеговини забиљежен је у Бањој Луци 5. марта, број је потом постепено растао, а случајеви су се почели појављивати широм земље. До сада је највећи број случајева потврђен у западном дијелу БиХ.

Готово сви случајеви повезани су с особама које су недавно боравиле у земљама у којима влада примјетно жариште заразе, а највише такозваних "кластера" има у Бањој Луци и повезани су с особама које су боравилие у Италији.

По градовима и мјестима ситуација је сљедећа - у Бањој Луци 21, у Зеници 3, у Челинцу 2, у Мостару 4, Бихаћу, Српцу, Лакташима, Модричи, Тешњу, Прњавору и Орашју по један случај. Два пацијента су до сада излијечена.

У сусједној Хрватској број заражених данас се попео на 81, у Србији је број заражених 83, а у Црној Гори два случаја. Словенија има 286 заражених и један смртни случај, Сјеверна Македонија има 35 случајева, а Косово 19. 

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ови

18.03.2020 17:18

Бањалуцани ил се превисе љубе ил не перу руке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.03.2020 10:25

Зар ни госпа не помазе.

ОДГОВОРИТЕ