У Мостару два нова случаја, заражена и породиља

На данашњој конференцији за штампу потврђена су нова два случаја коронавируса у Мостару.

Босна и Херцеговина 18.03.2020 | 11:34
У Мостару два нова случаја, заражена и породиља

Сви случајеви везани су са првим обољелим који је јуче откривен, Заражена је супруга мушкарца за којег је јуче потврђена зараза, али и породиља на интензивном одјелу.

То је потврдио Јурица Араповић, шеф Клинике за инфективне болести.

"Имамо три случаја и сви су повезани са први пацијентом који је дошао на Плућни одјел. Он је стабилно, има упалу плућа с обје стране, средње тешка клиничка слика корона вируса", изјавио је Араповић.

Друга заражена је његова супруга, а син је био негативан на тестирању. Трећи случај је породиља која је контакт првозараженог, односно ради у његовој фирми. Казао је и како се новорођенче тестира на коронавирус.

Првозаражени још увијек тврди да није био изван земље те љекари кажу ако за њега немају епидемолиошки податак, односно ко је његов нулти пацијент.

"Човјек упорно тврди да нигдје није био", казао је Анте Квесић, директор КБЦ Мостар.

С ова два случаја укупан број обољелих од коронавируса у БиХ је 38.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нн

18.03.2020 11:00

Па имал човјек име и презиме а валда има исправева ваљда ако је негдје ишао требало би да је идентификовано негдје у пасошу или на гр прелазима,стоће нам онда границе и гр полициха ако немамо увид ко нам излази а ко улази у земљу и онда каземо како смо држава,жалосно и бједно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

18.03.2020 11:03

Па зар не мозе полиција да утврди по путовници гдје је био?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.03.2020 12:28

Он користи Особну исказницу, за улазак и кретање по ЕУ. Не треба му путовница, он је угрозен у односу на друга два народа.

Name

МургаДрот

18.03.2020 11:19

Упорно тврди да нигдје није био....хахахаха и он се расправља са њим. Мајко мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац

18.03.2020 11:52

Шта направи покондирени идиот, ХДЗ-ов тајкун. А још гори је овај доктор, његов кум, који га је смјестио на пулмологију. Наравно да постоји начин да се утврди је ли био у Италији или није. Има видео надзор граничних прелаза, има регистрација његовог телефона по базним станицама, имају банковни изводи о новчаним трансакцијама... Све је то посао за СИПА и ОБА и срећа је па их не контролише ХДЗ јер би све доказе обрисали. Ако се покаже да заиста ЈЕСТЕ био у Италији, судити му за дјело тероризма.

ОДГОВОРИТЕ