Хрватска: Четири нова случаја, међу њима и љекари

Штаб цивилне заштите Хрватске саопштио је о четири нова случаја коронавируса од јутрос. Дакле, укупно је у Хрватској у овом тренутку 69 обољелих, укључујући и шест љекара, од којих је троје заражено јер су били у иностранству, а ту су информацију прешутили надлежнима.

Регион 17.03.2020 | 20:14
Хрватска: Четири нова случаја, међу њима и љекари

Министар унутрашњих послова Давор Божиновић открио је да ће један од нових закона који је договорен данас на сједници Владе, олакшати посао Националном штабу. Потврдио је да је у плану ограничавање рада неких услужних објеката на 30 дана.

– Све је то с циљем да се смање могућности социјалних контаката и минимизирају ситуације у којима може доћи до ширења вируса – рекао је Божиновић.
Открио је и нову мјеру која се односи на контролу границе.

– Што се тиче ових конвоја којима се осигурава промет робе, све се одвија добро. Данас је прошло око 711 камиона. Такође, са Словенијом смо договорили затварање 27 пограничних пријелаза, док главни остају отворени. Министар Берош  открио је да тренутно имају четири нова случаја, што значи укупно 69 потврђених случајева. Тестирано је 1.109 узорака. 

(Вечерњи.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар