Инспектори издали 2.100 рјешења за изолацију

Инспектори Инспектората Републике Српске издали су првог дана двадесетчетворочасовног надзора на граничним прелазима, лицима која су допутовала у БиХ 2.100 рјешења о стављању у изолацију у трајању од 14 дана, речено је Срни у Инспекторату Српске.

Република Српска 17.03.2020 | 19:43
Инспектори издали 2.100 рјешења за изолацију

С циљем предузимања мјера на сузбијању ширења вируса корона на подручју Републике Српске и БиХ, републички инспектори од јуче спроводе цјелодневни инспекцијски надзор уласка путника из иностранства на 19 граничних прелаза.

Највећи број путника ушао је преко граничних прелаза Градишка, Брод, Рача, Каракај, Шепак и Вардиште у послијеподневним часовима.

У наредних неколико дана очекује се повећан интензитет путника због повратка држављана БиХ који су на привременом раду у другим земљама, имајући у виду да је у већини земаља рад обустављен.

Такође, очекује се и повећан број студената који се враћају из иностранства јер је и у земљама окружења настава обустављена.

Велики број путника има пребивалиште или боравиште на подручју Федерације БиХ, те је у току издвајање података о њима ради упућивања свих потребних информација Федералној управи за инспекцијске послове с циљем праћења кретања путника.

Подаци о путницима који имају пребивалиште на подручју Републике Српске биће достављени надлежним домовима здравља према мјесту пребивалишта ради предузимања мјера из њихове надлежности.

Овим рјешењима обухваћени су и возачи возила у међународном транспорту, с тим што се за ова лица период изолације односи на трајање боравка у БиХ које возач наведе.

Трајање боравка у БиХ подразумијева период од уласка у земљу до одласка на сљедећи превоз.

Возач који није држављанин БиХ дужан је да изолацију проведе у возилу, док је држављанин БиХ дужан да изолацију проведе на адреси пребивалишта.

Путник којем је издато рјешење о стављању у изолацију од 14 дана обавезан је да се одмах, а најкасније у року од 12 часова од дана пријема рјешења, јави телефоном надлежној здравственој установи у мјесту пребивалишта/боравишта у БиХ/ ради праћења евентуалне појаве симптома заразне болести изазване вирусом корона. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реално

17.03.2020 18:51

Сваки други се сета како хоце и кад хоце, само се бламирају са тим ресењима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.03.2020 19:40

Бас тако

Name

Оракле

17.03.2020 18:56

У крузним токовима сабрацај у пуном протоку! Сви мислил да цемо заврсити на дну нецега, али изгледа да смо на крузење осудјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

17.03.2020 20:08

Ста би са бајином војском и саторима? Изгледа исто као и свим другим, ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

18.03.2020 04:22

Гледајући ову ситуацију могу само рећи да смо ми генерално као људи и народ једина обична неписмена марва. За нас уопште нема правила, самодисциплине, самоизолације, културе понашања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

18.03.2020 07:42

Слажем се. Какав је народ таква је власт, а каква је власт таква је држава.