У самоизолацији пет љекара због зараженог из Мостара

Први случај заразе коронавирусом у Херцеговини забиљежен је код мушкарца који се вратио након скијања из Италије и који је својим неодговорним понашањем довео у питање функционисање здравственог система у Мостару.

Босна и Херцеговина 17.03.2020 | 19:21
У самоизолацији пет љекара због зараженог из Мостара

Сви који су били у дотицају с њим, а како сазнајемо међу њима и пет љекара, налазе се у самоизолацији.

Заражени је без навођења гдје је раније боравио примљен на Одјел за плућне болести да би тек касније био упућен на Одјел за инфективне болести.

Како сазнајемо, отац и син су боравили у Италији, али су дошли у болницу јуче са повишеном температуром. Њих је на Плућном одјелу примио љекар који је према незваничним информацијама њихов род.

У КБЦ Мостар због свега тога влада ванредна ситуација и провјерава се с којим је заражени све дошао у контакт.

Како је казао потпарол Кризног штаба ХНК Перо Павловић јуче су у СКБ Мостар примљена два пацијента са ширег подручја Мостара – отац и син, према њиховом наводу, без позитивне епидемиолошке анамнезе те с респираторним тешкоћама и упалом плућа, који су потом смјештени на Одјел за плућне болести. 

"Током јутра су у СКБ Мостар тестирани на коронавирус те је за оца утврђен позитиван, а за сина негативан резултат. Узорци се шаљу на коначну потврду у лабораториј УКЦС Сарајево, који је одређен за референтни лабораториј", казао је Павловић.

Перо Павловић за Клиx.ба казао да је СКБ Мостар посљедњих мјесец и по дана радила припреме за све могуће случајеве до који може доћи те да ту раде врхунски професионалци који знају како поступати у различитим околностима.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бозо

17.03.2020 19:00

Идиот

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАЈА

18.03.2020 08:45

Гдје су паре Миле.

Name

Цццц

17.03.2020 19:02

Ето ти одговорности, отац и син, одличан примјер како не треба, толико се апелује да се људи јаве, а он прође поред сам Бог зна колико недужних, шта сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.03.2020 06:42

Шта тражи у болници што није свратио код госпе исусати.

ОДГОВОРИТЕ