Откривено како се имуни систем бори против вируса корона

Група аустралијских научника тврди да је открила начин на који се људски имуни систем бори против вируса ЦОВИД-19.

Свијет 17.03.2020 | 18:12
Откривено како се имуни систем бори против вируса корона

Истраживање, објављено данас у часопису "Нејчер медисин", показује да се људи од новог вируса опорављају на начин на који се опорављају од грипа, јавља Би-Би-Си.

По речима стручњака, развој вакцине против корона вируса требало би да буде олакшан тиме што су у истраживању идентификоване ћелије имуног система које се појављују током процеса опоравка.

Четворонедељно истраживање је дело Института за заразне болести и имунитет "Питер Доерти“ из Мелбурна.

Будући да су се многи људи опоравили од корона вируса, и раније је било познато да је имуни систем у стању да му се успешно супротстави. 

Међутим, истраживање аустралијских научника је прво којим су откривене четири врсте ћелија имуног система које се боре против корона вируса.

До тог сазнања они су дошли пратећи стање једне пацијенткиње са блажим до умереним симптомима болести - 47-годишње Кинескиње из Вухана која претходно није имала здравствених проблема.

Она је лечена у једној аустралијској болници и опоравила се у року од 14 дана.

Три дана пре него што је здравствено стање пацијенткиње почело да се поправља, у њеном крвотоку уочене су одређене ћелије, а исти тип ћелија јавља и код оболелих од грипа отприлике у исто време уочи опоравка, каже Кеџјерска за Би-Би-Си.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДОКТОР

17.03.2020 19:47

Можда негдје и има савјесних људи који стварно покушавају помоћи, али не могу доћи до изражаја због похлепних капиталиста који у свему виде само новац, нажалост!!!

ОДГОВОРИТЕ