Ево шта црно-бели поручују у вези борбе против короне

Најтрофејнији српски кошаркашки клуб издао је саопштење поводом коронавируса и ванредног стања у Србији.

Кошарка 17.03.2020 | 12:12
Ево шта црно-бели поручују у вези борбе против короне

Партизан пружа пуну подршку Влади Србије у борби против корона вируса.

"Драги кошаркаши, драги чланови стручних тимова спортског сектора,

Влада Србије је прогласила обољење Цовид-19 (познатије као „Корона вирус“) заразном болешћу чије је спречавање и сузбијање од интереса за Републику Србију. Такође, Светска здравствена организација прогласила је светску пандемију (епидемију заразне болести која се шири кроз популацију целог света) корона вируса.

КК Партизан НИС, овом приликом пружа пуну подршку Влади Републике Србије у борби против Корона вируса и изражава спремност да у складу са својим могућностима, на све начине помогне својој земљи и у борби против ове опасне појаве која је довела до ситуације у којој се сви заједно налазимо.

У недељу, 15. марта 2020. године, држава је прогласила ванредно стање проузроковано епидемијом заразне болести. Наступила је виша сила проузрокована околностима које нису могле да се предвиде и које није било могуће спречити, која је резултат околности везаних за светску епидемију корона вируса огромних размера и акт државног органа, одлуку о ванредном стању.

Донет је низ мера од којих је једна мера обустављање свих спортских активности, која подразумева забрану обављања СВИХ СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ У СВИМ СПОРТОВИМА – што укључује и тренинге и утакмице, као и прекид рада свих спортских објеката на територији Србије. У овом тренутку је неизвесно колико ће епидемија трајати (па тако и колико ће прописане мере трајати)."

Црно-бели моле све у оквиру клуба да поступају по упутствима.

"Молимо Вас да поступате по упутствима здравствених стручњака и наредбама Владе Србије усмереним на сузбијање и превазилажење епидемије. Почевши од 15. марта 2020. године па до доношења нове одлуке о којој ћете бити обавештени неће се одржавати тренинзи и играти утакмице.

Клуб редовно прати све одлуке и активности везане за здравствену ситуацију у свету и Србији и благовремено ће Вас обавестити о свим променама. Када је реч о тренутном положају играча, спортских радника и запослених у клубу клуб ће детаљно размотрити ситуацију и што је пре могуће обавестити Вас о донетим закључцима.

За сада је најважније да се сви придржавају мера за сузбијање Корона вируса, без изузетка. Посебно је препоручљиво да сви чланови клуба бораве што више у својим становима а приликом најнужнијих излазака избегавају средине у којим се налази већи број људи, као и да се поведе рачуна о хигијени увећаног степена (учестало и темељно прање руку и дезинфекцији).

У случају да Вам је потребно било какво додатно објашњење или помоћ клуб је у спреман да одговори на свако Ваше питање и пружи помоћ која буде потребна. Медицински тим Клуба биће ангажован на свакој потребној медицинској помоћи и спреман је да реагује у случају потребе.

Молимо Вас посебно да имате у виду да су могућности путовања потпуно ограничене како одлукама Владе Србије тако и влада осталих светских држава.

Остаје нам само да пожелимо свима нама да се што пре изборимо са овом светском епидемијом и вратимо се нашим редовним активностима и нормалном животу. У овим непријатним тренуцима службе клуба су Вам на располагању. Можете нам се обратити када год је то потребно."

(Курир спорт) 

Коментари / 0

Оставите коментар