Колоне у оба правца: Дуга чекања на прелаз границе

У Градишки, на прилазима граничном прелазу са Хрватском данас су дуге колоне камиона чији возачи од јуче стрпљиво чекају да пређу у сусједну државу.

Босна и Херцеговина 17.03.2020 | 08:16
Колоне у оба правца: Дуга чекања на прелаз границе

Камионски колапс узроковале су строге граничне процедуре са обје стране граничног прелаза, због вируса корона.
Осим на прилазима граници, камиони чекају и на савском мосту. Међутим, возаче то не оптерећује јер су свјесни ситуације.

Милош Дангубић из Љубиња допутовао је јуче у Градишку, преспавао на паркингу у кабини и јутрос чека на прелазак у Хрватску.

– Из Теслића возим дрвену грађу у Хрватску. Још не знам да ли ћу нешто превозити у повратку али ћу о томе бити обавијештен. Добро је, ако се тако може рећи. Освануло је сунчано јутро, наспавао сам се и чекам као и сви остали. Важно је да сам здрав, да се добро осјећам и немам никаквих проблема. Имам у камиону довољно хране и пића, помјерам се метар по метар па ваљада ћу данас стићи и до границе – казао нам је Дангубић.

Иначе, у Градишци су од јуче на снази нове мјере Кризног штаба којим је забрањен рад угоститељским објектима и продавницама, изузев прехрамбених. Ограничења се односе и на многе јавне службе али на улицама има људи а предузећа раде у обиму прилагођеном ситуацији.

(Српскаинфо)

(Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дингил

17.03.2020 09:20

А мигранти ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.03.2020 10:11

Избозимо природно богатство.Како не знамо ниста да направимо па да извозимо.И од тог извоза појединци се енормно богате док овај јадник мозда заради неку минималну плату без уплацених доприноса.

ОДГОВОРИТЕ