Редови испред маркета, апотека, пекара...

Након што је бањалучки градски штаб за ванредне ситуације одлучио да се затворе сви угоститељски објекти и трговине, осим продавница прехрамбених производа и робе широке потрошње, у Бањалуци су се створили редови испред маркета, банака, апотека и пекара.

Република Српска 16.03.2020 | 19:30
Редови испред маркета, апотека, пекара...

Одлука градског штаба о скраћењу радног времена је донесена као привремена и трајаће до 23. марта.

Први дан нових превентивних и рестриктивних мјера, које је град Бањалука увео како би се спријечило даље ширење вируса корона, почео је дугим редовима испред маркета, банака и апотека.

Грађани Бањалуке су озбиљно схватили упозорења и без панике и нервозе, свако чека свој ред да обави куповину основних намирница, лијекова или да плати рачуне у банци. Кажу да не треба паничити али да треба показати велику одговорност и поштовати све уведене мјере.

У Бијељини грађани нису узнемирени. Кажу обављају свакодневну куповину намирница и лијекова без панике. Једини проблем је несташица заштитних маски за лице.  

Из једне бијељинске апотеке истичу да није било повећања цијена и да маске очекују до краја седмице. 

„Имамо проблем са маскама и материјалом стоји камион на граници са србијом тренутно немамо заштитне маске ни рукавице за широку продају то је оно што се највише тражи. Ми нисмо повећавали цијене цијене су повећане у набавци јер из кине више не долазе а ми својих произвођача немамо“, каже Никола Росић, апотеке „Росић“ .

Због појединих случајева удуплавања цијена маски у апотекама и намирница у маркетима, из Владе Српске раније је најављено да ће бити ограничавање маржи у трговинама на основне животне намирнице и заштитину опрему на износ који је био 5 марта ове године када се појавио први случај вируса корона у Републици Српској. 

 „Нема никакве потребе за стварањем додатних залиха, неоправданих залиха у вашим становима, снабдјевеност тржишта је уредна. Цијене држимо под контролом“, каже Сузана Гашић, министар трговине и туризма РС.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Скептик

16.03.2020 19:33

Гледам фотографију, сви су на међусобно мањој удаљености од метра...Дишу и кашљу једни другима за врат...Гле, првих четворо су пензионери...Ништа их не може спријечити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.03.2020 06:18

Препали се глади, а о корони и не размишљају! Треба ту увести полицијски час, али нема ко да га уведе!

Name

Невјероватно

17.03.2020 09:11

У Бн су испред сваке банке, буквално гомиле људи натрпани, цекају, без имало размака, страсно за видјети. Остали пролазе, никога нисам видјела да маском, а маски нема у апотекама, док су И рукавице слуцајност за пронаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

17.03.2020 09:13

Медији са причама о нестанцима залиха чим један тип напуни колица су криви колико и ова непотребна мјера скраћења радног времена, па само сте више људи сабили у краћем року. Метар размака унутра, а напољу се збили као овце. (Приложена слика није ни најгора, имате далеко горих по медијима). Подржавам мјере, али ово са скраћењем рада ремена је глупо и потпуно контрапродуктивно. Најдражи су ми ови који вуку воду, па шта сад, остаћемо без воде? јел поплава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

17.03.2020 12:50

Само сто висе тоалет папира куповати,то це нас спасити, по Бл видим људи то највисе купују!!!

ОДГОВОРИТЕ