Инспекторат предузео мјере за надзор граница

Инспекторат Републике Српске предузео је мјере с циљем организовања цјелодневног инспекцијског надзора на граничним прелазима, само је важно усагласити са Савјетом министара који су то прелази, изјавила је протпарол Инспектората Душанка Макивић.

Република Српска 15.03.2020 | 14:35
Инспекторат предузео мјере за надзор граница

Макивићева је навела да је број здравствених инспектора ограничен и да се тренутно врши реорганизација кадровских капацитета у смислу да се за потребе надзора на граничним прелазима ангажују и инспектори из других сектора који у овом тренутку нису пуно оптерећени.

Према њеним ријечима, у току су активности на организацији процедура рада инспектора на граничним прелазима, припрема адекватних образаца рјешења која ће издавати путницима, начина вођења евиденције и свега што је битно да би инспектори знали како да поступају када дођу на лице мјеста.

Макивићева је нагласила да у те послове спада и организовање смјена да се људи не преоптерете, а да би с друге стране имали на располагању довољан број кадрова.

Она је истакла да је за сада опредјелење да то буду шесточасовне смјене.

"Од самог развоја ситуације у наредним данима видјећемо да ли ће бити потребне неке корекције у раду и организацији", додала је Макивићева.

На састанку предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије са премијерима Републике Српске Радованом Вишковићем и Федерације БиХ Фадилом Новалићена, који је одршан у петак у Добоју, закључено је да сви држављани БиХ који се враћају из иностранства од сутра буду у изолацији у трајању 14 дана да би се спријечио унос и ширење вируса корона.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Трабуњање

15.03.2020 14:26

Е моја Макивићка, као и обично ништа ниси објаснила. Са Инспекторатом су се дуго, много и гадно играли. Нисмо заборавили... Ово је озбиљна фрка. Само ћете сметати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

15.03.2020 15:36

Вуциц је јасно позвао дијаспору не долазите,ако додјете унисзицете нас зато нас је замолио да не долазимо за ускрсње празнике.Мени не треба двапут реци не долазим пресједнице.

Name

приједор

15.03.2020 15:02

Какав инспекторат каве будалаштинеПа РС нема ништа са границом..докле иде глупост и замајавање људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

15.03.2020 16:26

Какав инспекторат, какве мјере, само форма, као нешто се ради. Здравство у колапсу. Не могу ни замислити кад ово крене пуним замахом за 5-10 дана. Само нам бог може помоћи и странци због себе.

ОДГОВОРИТЕ