Мајами: Расте број заражених вирусом и поред 27 степени

Када прицу о вечном лету, бескрајно дугим пешчаним плажама, топлом океану, тенису ... замени глобалнопретећа реч корона и Мајами који је живео 24 сата за више од 50 милиона туриста годишње, великом брзином затвара једна по једна врата.

Свијет 14.03.2020 | 17:48
Мајами: Расте број заражених вирусом и поред 27 степени

Озбиљност ситуације додатно потврђује и чињеница да је међу зараженима и први човек града Френсис Суарез (42) који је, како се наводи, вирусу био изложен на састанку са делегацијом Бразила предвођеном председником Жаиром Болсонаром, а коме је и присуствовао и први човек САД Доналд Трамп.

Изгледа да је овде срушена и нада о којој стручњаци говоре - да ће температуре више од 25 степени уништити вирус, јер на Флориди где је укупно 71 особа заражена (од синоц шест нових у Мајамију и 19 широм државе) је температура свакодневно 27 степени.

Од четвртка је уведено ванредно стање и на сваком месту чује само: "затвара се" или "отказано, отказано", само се не зауставља паника која је људе пожурила у набавку и право пустошење рафова. 

За улаз у велику, или прецизније речено огромну продавницу "Цостцо", а у којој су цене нешто ниже него у свим осталим, требало је бар десетак минута тражити по паркингу празна колица - односно резервисати их код власника који је купљено већ убацивао у аутомобил.

У петак није било меса, огромни фрижидери зјапили су потпуно празни. Није било ни детердзента, ни хлеба ни кроасана, ни убруса ...

Средстава за дезинфекцију данима нема. Празни рафови на којима су некада били, сада је истакнута молба да се куповина ограничи на само два комада. 

Од ноћас из Мајамија у наредних 30 дана неће испловити ниједан крузер компанија Ројал Карибијен, Норвижан ... док су Дизни и Принцес ту одлуку донели још почетком недеље и то на неколико месеци.

Авио компаније су у четвртак обавестиле све који имају карте за Европу да су летови отказани и тиме ставили тачку на сваку могућу комуникацију. Од данас затворени су и сви паркови, школски распуст биће продузен од понедељка за јос две недеље, а план је да се пређе и на онлајн учење. 

Занимљиво је да у Мајамију ретко може да се види неко са маском.  Осим велике трке коња одржане данас без присуства публике отказана су сва спортска и културна десавања укључујући и један од најлепших и најимпресивнијих догађаја у граду - у Мајами дизајн дистрикту - међу палмама и радњама најпрестижнијих светских модних кућа, концерт Симфонијског оркестра. 

Реч отказано стоји и уз Мајами опен, али и уз све програме у најновијој атракцији на ширем подручја града - јединственом хотелу Семиноле Хард Роцк у облику две џиновске гитаре наслоњене једна на другу, високе 140 метара, отворен пре мање од шест месеци. 

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гардиста

14.03.2020 17:06

Па наравно да не убија,кад је температура цовјека 36 степени и вирус презивљава у цовјеку,логицно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

14.03.2020 17:42

Рацуна се УВ зрацење! Не температура сама по себи! Ово су Американци пустили хемијски отров на Кину! Ово није вирус! Америцка лабораторија произвела орузје након неуспјелог трговинског рата против Кине!

Name

Драги

14.03.2020 19:45

У цовјеку је температура 36 то је тацно, али тада вирус постаје зиво бице и дио је надег тјела јаране. Ако је вирус вани на 30 степени онда немозе презивјети. Једино се мозе заразит директним удисањем ваздуха из заразене особе кроз кихање или касљање....

Name

Мрква

14.03.2020 18:01

Не убија вирусе ТЕМПЕРАТУРА пд 27ц вец УВ зрацење Сунца. Наравно, и температура помазе али преко 30ц вањска...

ОДГОВОРИТЕ