Стигли подаци о црквеној имовини у Црној Гори

Црногорска Управа за имовину добила је податке од свих подручних јединица о укњижби вјерских објеката, осим још которског катастра, а ако се укаже потреба, биће затражена допуна документације, изјавио је директор Управе Блажо Шарановић.

Вијести 14.03.2020 | 09:12
Стигли подаци о црквеној имовини у Црној Гори

Он је за Викенд новине рекао да је Управа 27. јануара упутила допис Управи за некретнине да доставе документацију о уписима свих вјерских заједница и додао да је сасвим извјесно да ће тражити допуну документације од подручне јединице у Никшићу, преноси РТЦГ.

"Добили смо документацију која се само односи на имовину која је уписана на државу. Дакле, немамо податке за вјерске заједнице. Ово је само један примјер за који смо утврдили да нисмо добили сва потребна документа и гдје ћемо се обратити Управи за некретнине за допуну. Да ли ће тога бити још, показаће се након детаљног увида у документацију која нам је достављена", казао је Шарановић.

Након комплетирања документације и њене анализе, Управа за имовину ће припремити информацију за Владу Црне Горе о спроведеним активностима, рекао је Шарановић.

"Наглашавам да је ријеч о иницијалним, припремним активностима за спровођење Закона (слободи вјероисповести) које се односе на све вјерске заједнице, без изузетка", казао је Шарановић.

Шарановић је недавно рекао да Управа за имовину нема ни приближан податак којом имовином располажу вјерске заједнице. 

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

цупс

14.03.2020 09:33

Када се одреди власник онда треба да се плаца порез на ту имовину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоx

14.03.2020 11:10

Ма немој. Мало се информиши па онда се хватај тастатуре.

Name

Раки

14.03.2020 16:07

Власник је Стефан Немања наследници срби знаци све је српско

ОДГОВОРИТЕ