Вирус корона угрозио милионе радних мјеста у свијету

Свјетско вијеће за путовања и туризам (WТТЦ) саопштило је да би до 50 милиона радних мјеста у сектору туризма могло бити изгубљено због пандемије коронавируса јер представља значајну пријетњу.

Свијет 14.03.2020 | 07:40
Вирус корона угрозио милионе радних мјеста у свијету
Према подацима WТТЦ-а, туристички сектор би се ове године могао смањити за чак 25 посто, преноси РТ.

Шефица вијећа Глориа Гуевара је била позитивнија од прогноза и рекла да "путовања и туризам имају снаге да превазиђу овај изазов и постаће јачи".

Сектор туризма снажно је погођен ширењем коронавируса, јер су многе земље увеле ограничења путовања како би обуздала његово ширење. Хиљаде међународних летова су отказане, а неке осигуравајуће куће обустављају покриће путовања за нове клијенте.

Статистички подаци показују да је број путника у кинеској авиокомпанији прошлог мјесеца опао за готово 85 посто. Државни зрачни регулатор рекао је у четвртак да је пад броја путника узроковао пад прихода од близу три милијарде долара.

Кореан Аир упозорио је да вирус Цовид-19 може угрозити његов опстанак.

Сектор туризма у САД-у и туристичка индустрија ове године могле би изгубити најмање 24 милијарде долара. То би било еквивалентно око седам пута више него што је туризам био на губитку током епидемије САРС-а 2003. године. 
 
(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар