Играчи Партизана у карантину, прекида се Супер лига!

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да су играчи тог клуба већ у карантину, као и да очекује да ће и такмичење у Супер лиги ускоро бити прекинуто због пандемије коронавируса.

Фудбал 13.03.2020 | 14:23
Играчи Партизана у карантину, прекида се Супер лига!

 "Полако сви постајемо зависни од целокупне ситуације када је у питању коронавирус. Ја сам одвео екипу у карантин још јуче, да пробамо да сачувамо мир у главама", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана сутра гостују Вождовцу у утакмици 26. кола Супер лиге Србије.

Супер лига је једна од ретких у свету која се још игра. Данас су због пандемије коронавируса суспендоване и Лига шампиона, Лига Европа, Премијер лига...

"Нисам стручњак, али видим да су на светском нивоу предузете предузете огромне мере заштите и то ми говори да је проблем озбиљан и да ће се он сигурно у неком моменту прелити и на Србију. Морамо да имамо и ту чињеницу у виду да лига и код нас буде суспендована или прекинута јер колико видим то не неминовност.

Већ сада, оно што осећамо, јесте да амбијент није најидеалније да би се одржавала спортска такмичења... Тешко је фокусирати се на фудбал и на спорт када оваква ситуација утиче на све", рекао је Милошевић.

Упитан да ли је можда планирано тестирање играча на коронавирус, он је одговорио: "Имамо у најави за понедељак, али не могу за сада да потврдим то".

Милошевић је истакао и да је свим "страним лицима" још пре четири дана забрањен улазак на Телеоптик.

"Сигурно је да ће те мере ићи још рестриктивније у наредним данима, све указује на то да ће ситуација да ескалира и овде у наредних пар недеља, мораћемо да идемо у корак с оним што се предузима на државном нивоу", рекао је Милошевић.

Додао да још није размишљао о томе како ће играчи тренирати ако се такмичење суспендује.

"Морамо прво да узмемо здравље свих у обзир. Ово постаје озбиљан проблем, много људи је већ умрло... Размишљати у таквој ситуацији о некаквом такмичарском делу постаје бесмислено. Ако ово ескалира, фудбал и спорт постају секундарна ствар", рекао је Милошевић.

Мечеви у домаћем шампионату требало је да се чак играју с публиком, али је Влада Србије данас донела одлуку да се игра пред празним трибинама.

"Можда није моменат да се насмејемо, али нема неке разлике са публиком или без... Питање је момента. Сви други су играли до одредјеног момента број оболелих није дошао до неке цифре која је алармантна па претпостављам да је то случај и овде", рекао је Милошевић.

Говорећи о самом мечу против Вождовца, Милошевић је навео да његов тим чека једна од најбитнијих утакмица у пролећном делу.

"Треба нам позитиван резултат. Имамо за противника екипу која је јако незгодна по нас. То је екипа која у последње време не игра добро, променили су тренера и вероватно ће с новом енергијом чекати сутрашњи меч...", рекао је Милошевић.

"Пробаћемо да предузмемо све потребне мере да сутра одиграмо најбољу утакмицу у пролећном делу јер нам је то неопходно ако желимо добар резултат", рекао је Милошевић и додао да сутра сигурно неће моћи да рачуна на Садика и Суму, док је наступ Натха и Лутовца под знаком питања.

Утакмица се игра у суботу од 15.30.

(Бета)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

13.03.2020 14:26

Сви поцркашмоп за том суперлигом, не знам како ћемо без ње живети.

ОДГОВОРИТЕ