Ево шта каже америчка докторка о вирусу корона

Амерички председник Доналд Трамп је данас због пандемије корона вириса коју је јуче прогласила Светска здравствена организација, увео привремену забрану уласка у САД људима из делова Европе. Та забрана се односи на земље у оквиру Шенгена. А како ситуација изгледа из угла лекара, на Инстаграму је открила докторка из Америке.

Свијет 13.03.2020 | 07:07
Ево шта каже америчка докторка о вирусу корона

У Америци је број заражених од корона вируса достигао цифру од 1, 400 особа, док је у Србији тај број, према подацима Министарства здравља Србије у 20 часова, 24 особе (Министарство два пута дневно, у осам сати ујутру и 20 сати увече на сајту објављује пресек ситуације о корона вирусу).

Увид у ситуацију у Америци због корона вируса докторка је дочарала следецим речима:

"Као лекар на одељењу интезивне неге који је видео како се 2009. постављају шатори за скрининг након избијања првог таласа Х1Н1, свињског грипа, који је видео како нестају апарати за реанимацију, који је радио током највећих природних катастрофа у Њујорку где је због урагана Сенди (2012) нестало струје, који је гледао како се 2013/14. смањују ресурси респиратора ЕЦМО (2009. је избила пандемија грипа АХ1Н1) , који је редовно у окружној болници у Лос Анђелесу посматрао како је турбелкулоза отпорна на многе лекове, који је признат од лидера "Америцан цоллеге оф ЦХЕСТ", могу да кажем ово: "Ако се плашите, па добро...

Поштујем ваша осећања и мишљења (изненађење). Ако сте мирни, попут мене и видели сте све, поштујем ваша осећања и мишљења.

Ово није време да срамотите друге и да намећете другима своје мишљење. Ово је време када треба да учинимо да свакоме буде пријатно...

.... Сјајно је предузети мере предстрожности. Сјајно је ако не желите да путујете. Ту сам за вас. Чува вам леђа.

Перите руке, не додирујте лице.

Слушајте ЦДЦ (Центар за контролу и превенцију болести) и локалне власти.

И имајте добро обучене лекаре у првим редовима.

Лек против катастрофе је у вашој крви.

Спремна сам за ово".

Докторка је нашла прави начин да умири све, али и да скрене пажњу на мере предострожности и најбоље заштите.

<имг срц="хттпс://днс2.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2020-03-13/03132020070904.пнг" алт="" wидтх="548" хеигхт="605" />

Њена објава изазвала је бројне позитивне коментаре на Инстаграму, а из Америке су стигле и ове вести - у наредним данима ће Бела кућа бити затворена за посетиоце, отказане су представе на Бродвеју у Њујорку до 12. априла, пренео је "Њујорк тајмс".

Познати забавни парк у САД Дизниленд привремено је затворен због корона вируса. Парк престаје с радом у суботу ујутру и остаће затворен до краја марта.

(жена.блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цорона

13.03.2020 06:26

Браво докторка,,,,свака ти васт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луцкy

13.03.2020 06:46

А на чему ? Сви смо чули да су хиљаде умрле а она може причати шта хоће.

Name

Ре Луцкy

13.03.2020 06:56

Трк у продавнице по тоалет папир!!! А ниси чуо да су то углавном болесници са тешком хроничном сликом старије животне доби и лошег имунитета? Чуо си неки дан и да је Миле Бог, и у то вјерујеш? Ти си идеалан материјал за медијску манипулацију, а на жалост таквих је већина

Name

Рале

13.03.2020 07:51

Пустите њу послусајте ста висковиц говори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.03.2020 11:48

Ми нисмо обухваћени овом забраном. Сад је лакше ући у Америку са пасошем БиХ, неголи са рецимо немачким пасошем. :)))

ОДГОВОРИТЕ