Србија не иде у Осло, ништа од баража за ЕП

Фудбалери Србије по свему судећи неће гостовати Норвешкој 26. марта у мечу баража за одлазак на Европско првенство.

Фудбал 12.03.2020 | 20:17
Србија не иде у Осло, ништа од баража за ЕП

Влада Норвешке је због пандемије коронавируса донела одлуку да се све спортске манифестације у овој земљи, па и фудбал, суспендују до 15. априла. Практично, то значи да ни меч који би требало да се игра без присуства публике није могућ у датом термину.

Број оболелих од коронавируса је у овој земљи нагло порастао (данас званично 734 оболелих), па је влада донела одлуку о суспензији спорта.

Остале мала дилема да ли би евентуално тај меч могао да се одигра у Београду, али с обзиром да ће до тада број оболелих у Норвешкој прећи бројку од 1.000 људи, нема сумње да ће Србија морати да уведе забрану уласка грађана из те земље, као што је то случај са грађанима из пет земаља са највише оболелих.

Првобитно је меч био заказан на стадиону "Улевал" капацитета 28.000 места, који је унапред био распродан. Међу њима и приличан број присталица Србије, које је Фудбалски савез Србије после одлуке да се игра без присуства публике позвао да дођу по новац у просторије куће фудбала на Теразијама 35.

И у случају да се утакмица игра по унапред одређеном датуму остаје спорно у ком ће саставу истрчати селекције. Постоји опасност да Норвешка забрани улаз фудбалерима који играју у Италији која је центар жаришта коронавируса у Европи, и Шпанији где вирус добија на снази, а то би буквално преполовило српски тим. Тако Љубиша Тумбаковић не би могао да рачуна на Коларова, Милинковић-Савића, Миленковића, Максимовића, Лукића, Лазовића, Ђуричића, Дмитровића, Јовића, Гудеља...

(Курир спорт)

(Фото: Старспорт©)
 

Коментари / 0

Оставите коментар