Тениски хаос: Играчи траже одлагање, спонзори не желе

Шта ће бити са тениском сезоном због ширења Цовид-19 типа корона вируса, још није познато. Најновије вести из САД указују да је могућ - прави организациони хаос.

Тенис 11.03.2020 | 09:10
Тениски хаос: Играчи траже одлагање, спонзори не желе

Мастерс у Индијан Велсу је већ "одложен до даљњег", а иако организатори турнира у Мајамију, који би требало да се одигра од 23. марта до 5. априла, истичу да се "припреме одвијају по плану" и да ће "у сарадњи са локалним властима пратити развој здравствене ситуације", питање је да ли ће до одигравања овог турнира из "серије 1000" доћи.

Незванично, како преноси "Јутарњи лист" после разговора са Марином Чилићем, притисак спонзора да се мастерс у Мајамију одигра је огроман, јер је огроман новац у игри. Мада, огромне своте су традиционално везиване и за турнир у Индијан Велсу, где се у мушкој и женској конкуренцији актерима подели чак 18 милиона долара.

И, док велика већина најбољих играча и играчица "белог спорта" тренира у Калифорнији, где су се окупили и Новак Ђоковић, Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Никола Чачић и, сада тренер, Јанко Типсаревић, чекајући да види да ли да се упуте у Флориду, одржан је и састанак тенисера.

Са тог састанка је процурела информација да се разматра отказивање целе сезоне на теренима са шљаком, укључујући и Ролан Гарос.

Играчи су, свакако, свесни озбиљности здравствене ситуације, имајући у виду да је цела Италија у својеврсној изолацији и питање је да ли ће се 11. маја тамо уопште одржати римски мастерс. Пре тога би требало играти у Монте Карлу (од 13. априла), а тај град је одмах уз границу са регијом Лигуријом, где је јуче двоје људи преминуло од поменутог вируса, а девет укупно од избијања заразе.

Имајући у виду и ширење вируса у Шпанији, где је до уторка потврђено 1.694 оболелих, Мађарској (9), Немачкој (1.565), организатори турнира у Барселони, Будимпешти, Минхену и Мадриду ће, баш као и тенисери, имати тежак задатак да планове спроведу у дело.

Са друге стране, Асоцијација тениских професионалаца (АТП) се није поново оглашавала након што је у понедељак заузела званичан став да "календар остаје какав је био до сада". За сада.

Подсетимо, Новак Ђоковић је требало ове и следеће седмице да се бори за нове бодове са мастерса, али је због страха од ширења корона вируса отказан поменути турнир у Индијан Велсу.

Таква одлука организатора ће, у бодовном смислу, више пријати Нолету него Рафаелу Надалу који је и на најновијој АТП листи, и даље први пратилац Ђоковића.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар