Америчке санкције Приштини ступиле на снагу

Санкције које су приштинским властима недељама најављивали званичници САД ако не укину таксе на српску робу ступиле су на снагу у уторак.

Свијет 10.03.2020 | 22:15
Америчке санкције Приштини ступиле на снагу

Санкције су ступиле на снагу с обзиром на то да је обустављен програм Миленијум челинџ корпорејшн (МЦЦ) са инвестицијама на Косову у вредности од око 200 милиона евра, који је званично требало да данас почне.

Како преноси Косово онлајн, на осовну преписке МЦ Ц-а, у коју је амерички бизнис портал “ИнФоцус”, имао увид, било је планирано да данас почне са инвестицијама на Косову у три кључна пројекта укупне вредности око 200 милиона евра.

Пројекти МЦЦ-а, како се наводи, креирани за ову годину фокусирани су на енергетски сектор, посебно на електроенергетски систем на Косову, а њихов циљ био је енергетска стабилност и инвестиције у производњу како би се створио енергетски баланс Косова са Европом.

Међутим, како пише "ИнФоцус", најављене санкције почеле су од уторка.

Поред економских санкција, данас су САД запретиле Косову повлачењем својих војника, ако се такса не укине одмах и безусловно, подсећа Зери.

(Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

РЕЕ

10.03.2020 21:29

Ово је ипак нека врста поруке Стбији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

10.03.2020 21:44

Све је то лаз. И ово це на крају бити јос једна подвала Србији од стране САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лаз

11.03.2020 10:11

А засто би била лаз? Је ли то тетка из Њемацке јавила? Да знас неки страни језик, могао би се информисати. Овако, сеоска продавница остаје главни извор информација.

Name

Дингил

11.03.2020 05:59

Ахахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

11.03.2020 08:16

Ово сто америка ради је јос једна подвала Србији. Као они пријете сиптарима... како да не . све је ово опет њихова игра а ми опет насједамо на њихове подвале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

11.03.2020 09:06

Србе у САД морамо мотивисати да се што јаче уједине, друже и помажу. Тако требамо и било гдје другдје да се помажемо и да имамо заједничке ставове и подухвате! Па ће нас озбиљније схваћати остали и уважавати наше мишљење и интересе. Наше ријечи и захтјеви ће имати тежину и бићемо поуздан партнер за сарадњу. И видјећете како ће се слика Срба у свијету промијенити!

ОДГОВОРИТЕ