Мица Трофртаљка испраћена на вечни починак уз звуке трубе!

Милица Остојић, фолк звезда бивше Југославије познатија као Мица Трофртаљака, сахрањена је данас уз присуство родбине и пријатеља на породичном гробљу у селу Милићеваци код Чачка.

Забава 10.03.2020 | 17:32
Мица Трофртаљка испраћена на вечни починак уз звуке трубе!

У својој неколико деценија дугој каријери снимила је белики број хитова, који су наишли на велике симпатије код публике свих генерација. Каријеру је започела у локалној “Дацовој кафани”, а након тога низали су се врцави хитови попут “Даворике дајке”, “И лабави уме да забави”, “Предем вуну и кучину” и многи други. Уз песму Трофртаљка добила је и надимак који ју је пратио читавог живота, а за ову музичку звезду из Чачка отимали су се највећи тадашњи српски композитори.

- Моје плоче су се вртоглаво продавале. Око 400.000 примерака је продато, па иако нисам увек наилазила на одобравање мени је било битно да људи воле и певају моје шаљиве стихове, - рекла је својевремено Мица за интерју који је дала чачанским новинарима.

Осамдесетих година са Рамбом Амадеусом и Рибљом Чорбом снимила је, сада већ, проручку песму, у којој је опевала пропаст комунизма, а која је наишла на велике критике тадашње власти. У својој каријери опробала се и као глумица уз режисере Срђана Драгојевића и Срђана Карановића, а остала је упамћена њена култна сцена из филма “Лепа села, лепо горе”. 

- Мени су глума и песма једна иста ствар. Јер и док певам ја комуницирам са публиком, смешим се и гестикулирам. Једина улога коју сам одбила била је у филму “Геј парада”, мени ту није било место, - испричала је ова музичка звезда у једном од својих инетрвјуа.

Мица је иза себе оставила сина и ћерку, а унук Владимир је наследио њене музичке гене и свира хармонику.

Извор: Ало.рс Фото: РИНА 

Коментари / 0

Оставите коментар