Подржан Приједлог измјена закона о платама и накнадама

Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас је у Сарајеву подржала принципе Приједлога закона о измјенама Закона о платама и накнадама у заједничким институцијама БиХ, чији су предлагачи посланици Мирјана Маринковић-Лепић и Предраг Којовић.

Босна и Херцеговина 10.03.2020 | 13:39
Подржан Приједлог измјена закона о платама и накнадама

Предложени закон има за циљ да се све накнаде у институцијама БиХ уведу у закон, а не да се о њима појединачно одлучује у комисијама.

Као један од циљева закона наведено је и укидање посланичких паушала.

Представнички дом раније није прихватио негативно мишљење Комисије за финансије и буџет на предложени закон, те је ово Комисији било други пут да се изјашњава о овом законском приједлогу.

Комисија је прихватила Извјештај о извршеној ревизији учинка о теми "Спремност институција БиХ да одговоре на преузете обавезе из Програма одрживог развоја до 2030. године", који је сачинила Канцеларија за ревизију институција БиХ.

Замјеник главног ревизора БиХ Јасмин Пилица информисао је чланове Комисије за финансије и буџет да је БиХ још 2015. године усвојила агенду за провођење Програма одрживог развоја, али да до сада нису обезбијеђене ни основне претпоставке за њено провођење.

"Ни четири године од усвајања агенде у БиХ није успостављена институционална инфраструктура за њено провођење", истакао је Пилица.

Предсједавајући Комисије Предраг Кожул констатовао је да је ријеч о једном од стратешких докумената и да је агенда требало да буде саставни дио бројних докумената који су донијети.

Комисија за финансије и буџет прихватила је Извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ о извршеној ревизији учинка о теми "Праћење реализације препорука ревизије учинка", као и Консолидовани извјештај о систему финансијског управљања и контроле у институцијама БиХ за 2018. годину, чији је подносилац Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

Такође, прихваћен је и Годишњи консолидовани извјештај интерне ревизије за 2018. годину, који је сачинило Министарство финансија и трезора.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маркан

10.03.2020 14:11

Па, је л' Срби учествују у доношењу одлука у Парламенту БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.03.2020 14:48

Не

Name

Лазе Додик

10.03.2020 18:45

По обицају лазе. Он прво ту назови скупстину идиота издрмуса српством да се као не гласа, а онда се ипак гласа. Ово је милионити пут да једно трља пијацним језиком у Бањалуци, а онда друго ради у Сарајеву. Опасан лудак.

Name

Тако

10.03.2020 15:32

Ово нече бити подржано због виталног националног интереса чуј укидање посланичког паушала

ОДГОВОРИТЕ