Хаос због вируса корона, убијено шест особа у затвору

Шест затвореника убијено је у затворској побуни у Италији, а чувари су узети за таоце у другом затвору, док се немири шире по оваквим установама у земљи поводом мјера које се предузимају против епидемије вируса корона, укључујући забрану посјета.

Свијет 09.03.2020 | 13:18
Хаос због вируса корона, убијено шест особа у затвору

Влада Италије увела је блокаду сјеверних региона који су у епицентру епидемије у покушају да обузда заразу која је до сада однијела 366 живота.

Шеф затворске управе Франческо Басентити изјавио је да су три затвореника настрадала у затвору у Модени, а још три су умрла након што су транспортовани из те установе.

– Догодила се серија побуна широм земље – рекао је Басентини.

На снимцима су приказани полиција и ватрогасна возила испред затвора док се изнад комплекса диже црни дим.Министарство саобраћаја саопштило је да су пожари подметнути у многим затворима и да је нанесена велика штета.

Синдикат затворских чувара саопштио је да су двојица њихових колега узети за таоце у сјеверном граду Павија и да су пуштени послије полицијске интервенције.

Влада је јуче ограничила директне контакте између затвореника и њихових породица. Затвореници ће до 22. марта моћи да ступају у контакт са посјетиоцима путем телефона или методама са даљине.

Модена и Павија су у црвеној зони коју је Влада успоставила да би ограничила ширење заразе.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фоцак

09.03.2020 18:50

А јесу ли њих урацунали Италијани у зртве цорона вируса ???

ОДГОВОРИТЕ