Малверзације у ФБиХ обуставиле извоз јунетине

Директор Канцеларије за ветеринарство БиХ Љубомир Калаба изјавио је Срни да је због одређених малверзација у двије клаонице на подручју Федерације БиХ привремено обустављен извоз јунећег меса у Турску, те да ће наредне седмице бити донесена одлука о даљим корацима.

Босна и Херцеговина 07.03.2020 | 18:23
Малверзације у ФБиХ обуставиле извоз јунетине

"Откуп и клање нису забрањени, али јесте извоз зато што смо имали информације о одређеним малверзацијама које се раде и то управо испитујемо, па ћемо вас обавијестити када буде завршена истрага", рекао је Калаба.

Он је објаснио да је клање јунади за извоз меса у Турску обављано у двије клаонице и да је Канцеларија наредила да се обустави потписивање ветеринарских сертификата, јер су примијетили одређене неправилности.

Калаба је навео да је ријеч о клаоницама "Шишовић" из Ракитног недалеко од Посушја и "Бајра" код Травника.

"Већином је ријеч о томе да нису испоштовали упутство које је издала Канцеларија о извозу меса говеда за Турску, нису најављивали клања у периоду када је требало и имали смо информацију од разних удружења да је дошло до увоза меса из Србије и других земаља и да се то мијеша, што ми управо испитујемо", појаснио је Калаба.

Калаба је навео да ће сљедеће седмице имати састанке, те да ће послије тога бити одлучено да ли ће поново бити дозвољен извоз или ће се наставити са истражним радњама.

"Наредне седмице ће се знати више и донијети одлука шта ће се даље предузети", додао је Калаба.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоки

07.03.2020 17:32

Има ли посла у овој Дрзави да се ради пистено по закону без превара.Нема нас гори,мислим на све који зиве овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

08.03.2020 07:50

Зашто не кажете да ово није први пут? Заборавили сте да је прије пар година препродавано месо из Пољске. Дозволу за увоз а и за извоз давали исти људи из Канцеларије за ветеринарство. Исти ти људи су и даље ту. Њих питајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

08.03.2020 12:19

Нове снаге за муљање, на челу са КОКОСАРЦЕМ

ОДГОВОРИТЕ