Експлозивом уништена гаража и ауто Бањалучанина

Бањалучка полиција трага за непознатим нападачем који је у ноћи између четвртка и петка активирао пластични експлозив дворишту куће од Драгана Ц. у Солунској улици у бањалучком насељу Кочићев вијенац, потврђено је за Српскаинфо.

Република Српска 07.03.2020 | 13:58
Експлозивом уништена гаража и ауто Бањалучанина

У експлозији није било повријеђених, али је причињена већа материјална штета на гаражи и аутомобилу који је био паркиран у унутра.

Према првим информацијама ескплозивна направа је била постављена управо на врата од гараже.

Колико је експлозија била јака довољно говори податак да се чула и узнемирила грађане који су и до десетак километара удаљени од мјеста експлозије.

Станари ове улице које смо јуче затекли рекли су нам да је експлозија била толико гласна да су им се неколико секунди тресли прозори.

– Када је пукло, имао сам осјећај као да се десило испред мог прозора. Након неког времена изашао сам испред зграде да видим шта се десило, ал ништа нисам примјетио – каже један од мјештана.

Додаје да је тек касније, када је видио полицију, схватио да је експлозија била у другој улици.

– Чак сам у једном тренутку помислио да се ту нешто друго десило, јер је експлозија била толико гласна да сам био сигуран да се десила испред моје изграде – истиче наш саговорник.

Према његовим ријечима, познаје комшију који живи у тој кући, али не зна чим се бави.

Извор близак истрази, каже да сумњају да је овај напад повезан са власником куће и неким његовим нерашчишћеним пословима.

– Уколико власник куће буде сарађивао са полицијом, могло би се убрзо сазнати ко би могао бити одговаран за овај напад. До експлозије је дошло у веома насељеном мјесту, па је срећа да нико није повријеђен – истиче извор Српскаинфо.
Он каже да у нападачи нису имали очото намјеру неког да повриједе, него да пошаљу поруку Драгану.

Ово није први напад на Драгана Ц., јер је и раније било напада на његову имовину.

– Прије скоро пет година постављена је још једна експлозивна направа у његовом дворишту. Тада се на мети нашао аутомобил „алфа ромео“ коју је користио његов син – истиче поменути саговорник.

Он додаје, да иако је бомба постављене испод синовог аутомобила, да је тај напад и тада била порукау Драгану.

– Очигледно је да се Драган Ц. сукобио са веома опасним особама и да му овај начин покушавају послати неку поруку – каже извор Српскаинфо.

Станари Солунске улице кажу да иако се у овој улици налази вртић, школа, а у близини полицијска станица стално дешавају неке опасне ствари.

– Прије пет година десила се експлозија у дворишту те куће, затим пуцњава, послије тога веома брутално убиство и сад нова експлозија. Све се то догодило у улици која је дуга свега пар стотина метара. О каквим опасним нападачима се ради говори и податак да се нису бојали да поставе експлозив у улици која је удаљена свега двјеста метара од сједишта бањалучке полиције – додао је један од забринутих грађана.

Блокирали улицу

У Полицијској управи Бањалука рекли су да им је експлозија пријављена у четвртак у 22.45 часова.

-Полиција је одмах изашла на терен и блокирала шири простор гдје се десила експлозија и да предузимају све истражне и оперативне радње на откривању извршиоца кривичног дјела. О наведеном догађају обавјештен је дежурни тужилац који се изјаснио да се ради о квиричном дјелу изазивање опште опасности – рекла су у бањалучкој полицији.

(Српскаинфо)

(Фото: Горан Шурлан/РАС Србија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

07.03.2020 13:29

Понестаје пара . Мала бара а пуно ајкула

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.03.2020 13:30

које фукаре, ако се са неким обрацунавате не морате полупати прозоре у цијелом кварту, и ста..врата од гаразе,,, фукаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

07.03.2020 13:46

Судећи по историји овај се није узбудио превисе бомбицом . :)

ОДГОВОРИТЕ