Усвојене измјене Правилника о примјени Закона о ПДВ-у

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ усвојио је данас у Бањалуци измјене и допуне Правилника о примјени Закона о ПДВ-у којима ће се принципом реципроцитета омогућити враћање ПДВ-а и привредницима из БиХ у другим земљама.

Босна и Херцеговина 06.03.2020 | 15:54
Усвојене измјене Правилника о примјени Закона о ПДВ-у

Ове измјене правилника већ дуже вријеме захтијева пословна заједница, посебно превозници јер им је онемогућен поврат ПДВ-а на гориво у другим земљама и то до сада није било омогућено странцима у БиХ, саопштено је из УИО.

Чланови Управног одбора данас су усвојили Извјештај о раду УИО за 2019. годину у којем су наведени подаци о приходима, редовној наплати и повећању прихода као и предузетим мјерама за наплату заосталих дуговања по основу ПДВ-а.

"Због недовољног броја гласова на данашњој сједници није усвојена измјена Правилника о унутрашњој организацији УИО, док је једногласно усвојен Правилник о уплаћивању индиректних пореза и осталих прихода и такси које наплаћује УИО", навели су из УИО.

Тачке дневног реда које су се односиле на утврђивање коефицијената и расподјелу прихода од индиректних пореза за претходне године скинуте су с дневног реда јер су у току договори ентитетских влада о коначном поравнању. 

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар