Теодосић херој – Виртус у Београду срушио Дарушафаку

Кошаркаши Виртус Болоње су резултатом 106:96 победили Дарушафаку и пласирали се у Топ 8 фазу Еврокупа.

Кошарка 06.03.2020 | 08:06
Теодосић херој – Виртус у Београду срушио Дарушафаку

Због проблема које је коронавирус проузроковао овај меч није могао да буде одигран у Истанбулу и Београд је одабран као заменска дестинација.

Виртус Болоња је званично као гост у "Штарк Арени" у Београду успела да победи Дарушафаку и да се са друге позиције (иза Партизана) пласира у наредну рунду Еврокупа.

Од самог старта је било јасно да је Виртус силно мотивисан и да жели победу по сваку цену,па су меч почели са 9 везаних поена, да би серију прекинуо Хамилтон, а онда нову тројку "спаковао" Марковић.

Теодосић је био расположен и успевао да разигра саиграче, па је тако после првог квартала на семафору писало 30:14 у корист "гостију".

Иако није било гледалаца у "Штарк Арени", кошарка је била врло атрактивна за све неутралне гледаоце.

Прво је Виртус у другом кварталу дошао до 39:20 после поена Кајла Вимса, да би Дарушафака креирала праву драму и за неколико минута спустила на 46:35, али је Виртус задржао предност и на полувремену, 52:40.

"Рововску битку" смо видели током читавог полувремена, "Дачка" је била близу сензационалног преокрета када су дошли до 60:56, али је Ђорђевић натерао играче да буду фокусирани и новом серијом се одлепљују за 79:68 пред старт последње деонице.

Током последњег десетоминутног периода, Виртус се трудио да се што пре одлепи и побегне од Дарушафаке, коју је притисак помало и стигао.

Италијански великан је успео да побегне на 20 разлике негде на половини последње четвртине, а онда и да мирно приведе утакмицу крају и да обезбеди пласман међу 8 најбољих тимова Еврокупа.

Они ће у наредној фази играти са Монаком, док ће се Дарушафака окренути домаћем такмичењу. Нема сумње да би ова утакмица изгледала потпуно другачије да се играла у Истанбулу, али коронавирус то није дозволио.

Најефикаснији је био Милош Теодосић са 21 поеном и 6 асистенција, Ричи је имао 17, а Кајл Вимс 15, на другој страни су са 14 поена предводници били Дорон Лемб, Гери Браун и Бонзи Колсон, док је Хамилтон имао 11.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар