Ухапшен због сексусалног узнемиравања путнице

Полиција је привела мушкарца који је снимљен у уторак, 3. марта како пипка путницу у аутобусу на линији Београд - Младеновац.

Србија 05.03.2020 | 22:43
Ухапшен због сексусалног узнемиравања путнице

Подсетимо, путница која је снимак направила, рекла је да су сви видели шта се дешава, али да нико није хтео да реагује. Пошто је изостала подршка осталих путника, код Малог Пожаревца, девојка је натерала напасника да изађе из аутобуса запретивши му да ће позвати полицију.

- По захтеву Основног јавног тужилаштва у Младеновцу, који је упућен одмах након упознавања са садржином објављеног чланка, дана 4.марта, којим је наложено да се утврде све околности догађаја и идентификација осумњиченог, Министарство унутрашњих послова - Полицијска станица у Сопоту је поступила по налогу овог тужилаштва и идентификовала осумњиченог и оштећено лице.

По налогу тужилаштва, осумњичени З. Ц. је вечерас око 19.30 часова пронађен и ухапшен и одређено му је задржавање у трајању од 48 часова, у ком року ће са кривичном пријавом због кривичног дела недозвољене полне радње из члана 182.ст.1 Кривичног законика бити приведен на саслушање у тужилаштво - каже за Телеграф.рс Иван Конатар, јавни тужилац у Основном јавном тужилаштву у Младеновцу.

Како је испричала Ана, ауторка снимка, жена се стално померала и покушавала да стави торбу између њих, али је он био упоран и приближавао јој се, колико год се она померала. У почетку се мушкарац трљао о њу, па је Ана помислила да је додирује кад бус прикочи, али кад је аутобус био на ауто-путу на правцу, он је наставио да се трља о њу.

Померао се као да бус кочи, напред-назад, после је кренуо руком па га је Ана снимила, а кад су стигли до Малог Пожаревца решила је и нешто да предузме.

Мушкарац је познат од раније путницима на овој линији, али га дуго није било. Према речима ауторке снимка, жена која је у овом случају била жртва рекла је да јој се учинило, али кад је приметила шта се дешава, покушавала је да се помери и да постави ташну између њих,

- Питала сам је што није реаговала, каже, уплашила сам се, ипак сам женско - препричава нам Ана разговор са путницом.

За кривично дело недозвољена полна радња из Члана 182 КЗ, у случају да је жртва (оштећена) пунолетна особа, као што је овде случај, запрећено је новчаном казном или казном затвора до три године.

У случају Члана 182а, кривичног дела полно узнемиравање, могао би да буде кажњен новчано или затворском казном у трајању од шест месеци.

(Курир.рс/Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар